Bitcoin este la doar 100 de dolari departare de dublarea pretului sau in 2017

19 mai 2017 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bitcoin se apropie cu pasi repezi de dublarea pretului sau in 2017, dupa ce pretul unui Bitcoin a atins un nou nivel maxim de tranzactionare conform Indicelui de Pret al CoinDesk (BPI), ajungand la o medie de 1.902 USD pe bursele globale.

coindesk-bpi-chart-4

Utilizatorii monedei digitale nu mai sunt surprinsi de aceste noi maxime atinse saptamanal deoarece acestea nu reprezinta decat un prag atins intr-un sir de noi maxime. Anul 2017 este anul Bitcoin, iar dublarea valorii sale in mai putin de sase luni defineste cel mai bine evolutia criptomonedei.

Pretul este acum foarte aproape de un nou maxim, respectiv acela de 2.000 de dolari, cifra care ar insemna efectiv dublarea activului in valoare in anul 2017. Bitcoin a fost tranzactionat pentru putin peste 1.000 de dolari in data de 1 ianuarie, dar valoarea acestuia a crescut brusc, pe fondul expunerii sporite a mass-media si popularizarea in randul maselor a tehnologiei din spatele sau; dar si dupa ce a castigat simpatia celor din sectorul tehnologic mai larg. Acum, in luna mai, la distanta de aproximativ 6 luni de la inceputul anului, pe cel putin doua burse mari la nivel mondial- Poloniex și Bitfinex – pretul era chiar peste nivelul de 1.960 de dolari.

Pe parcursul anului, respectiv ultimele 12 luni, pretul Bitcoin a crescut cu 300%, ajungand la 1.900 de dolari, fiind evident in crestere fata de valoarea de 453 dolari pe 18 mai, 2016. La momentul redactarii articolului, capitalizarea bursiera (valoarea tuturor activelor existente) era de 31 de miliarde de dolari. Totusi, miscarea vine pe fondul unui impuls mai larg pe piata criptomonedelor, care a rupt astazi bariera de 60 de miliarde de dolari.

Cresterea a avut loc pe fondul unor valuri puternice venite din partea unei noi monede digitale, XRP-ul Ripple, care incearca sa reduca costurile platilor transfrontaliere si tokenul eteric al ethereum, un bun criptografic care permite implementarea retelei de aplicatii descentralizate.

coindesk-bpi-chart

sursa: http://www.coindesk.com/price/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *