Guvernul Albaniei doreste reglementarea crypto

24 octombrie 2018 cryptomoneda, reglementare, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

bitcoin romania

Guvernul Albaniei a semnalat faptul ca doreste sa promoveze o noua politica, favorabila cryptomonedelor. Daca anterior natiunea balcanica emitea avertismente oficiale privind investitiile crypto, acum autoritatile “exploreaza posibilitatea stabilirii unui cadru de reglementare”. In ciuda pozitiei rezervate a Bancii Centrale a Albaniei, noi declaratii ale premierului Albaniei marcheaza o noua pagina in ceea ce priveste reglementarea pietei crypto.

Potrivit stirilor locale, masura este menita sa aduca Albania in randul statelor progresiste din lume in ceea ce priveste piata crypto. Natiuni ca Gibraltar, Malta si Elvetia se remarca prin politicile de reglementare a cryptomonedelor, dar si prin deschiderea fata de utilizarea tehnologiei Blockchain in diverse sectoare de activitate.

Premierul Edi Rama a facut declaratii referitoare la viitoarea reglementare a cryptomonedelor in cadrul ceremoniei de lansare a Conductei Trans-Adriatice Albania-Italia, care urmeaza sa livreze gaze catre Europa. Acesta a declarat ca regandirea reglementarii face parte din “efortul guvernului de a deschide noi piete si de a crea noi oportunitati pentru locuri de munca bine platite si oameni calificati”.

Mai mult decat atat, guvernul Albaniei considera ca piata cryptomonedelor ofera fiecarui stat oportunitatea de a fi inovator si de a-si dezvolta pietele financiare, “indiferent de nivelul lor de dezvoltare”. Tinand cont de ultimele declaratii ale autoritatilor, pare evident faptul ca Albania urmareste sa devina un nou hub crypto, facand deci concurenta Maltei, insula cunoscuta ca fiind un stat deschis catre piata cryptomonedelor si firmelor bazate pe Blockchain in general.

Pentru moment, autoritatile au declarat ca evalueaza si lucreaza la elaborarea unui cadru de reglementare, in urma efectuarii unei analize si a unui studiu amanuntit. Potrivit acestora, daca rezultatele sunt satisfacatoare, urmeaza sa promoveze atat in Albania, cat si in afara granite statului intentiile de a deveni un centru pentru potentialii traderi crypto si investitori care sunt interesati de dezvoltarea afacerilor bazate pe tehnologia Blockchain.

Sursa: https://ethereumworldnews.com/albania-already-working-on-cryptocurrency-regulatory-framework-prime-minister/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV