Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 22-23 Octombrie

24 octombrie 2018 analiza tehnica, litecoin, NEO

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 22 – 23 Octombrie – Bitcoin Romania

* Litecoin *

* Am ales evoluția Litecoin față de dolarul american în comentariul de astăzi datorită unui pattern interesant care continuă să se dezvolte de câteva săptămâni: inverse Head & Shoulders.

* Depășirea intervalului aflat între $110 și $114, marcat cu albastru deschis pe grafic, a condus la o prelungire a declinului afișat de LTC. Zona respectivă a oferit suport pe un interval de aproximativ 130 de zile. În cazul în care LTC afișează un raliu susținut de cumpărători – canalul acela va oferi cu siguranță rezistență.
De ce?
– Simplu spus: nivelele de suport puternic tind să devină rezistențe puternice odată ce prețul a intrat sub. Reciproca se aplică.

* La scurt timp după, LTC formează un pennant – triunghiul încadrat între linii albastre – al cărui rezultat se află tot de partea vânzătorilor. Urmează 40 de zile în care LTC intră într-o perioadă de consolidare cu un range de aproximativ $16 – nici prea mic, nici prea mare. Câțiva dintre traderi au ales să numească formatiunea respectivă drept un bear flag. Personal, nu le împărtășesc opinia, fiind de părere că arata mai mult a canal convex. În cele din urmă, și deznodământul acestui pattern care a împărțit opiniile, a fost tot de partea vânzătorilor, conducându-ne la minimele stabilite anul acesta.

* În primă instanță, LTC „înțeapă” nivelul psihologic de la $50 la o diferență foarte mică, stabilind mai apoi un suport în jurul a $53. O creștere de aproximativ 2 săptămâni este întreruptă de rezistența pe care prețul a întâmpinat-o la $67.5, urmând ca mai apoi scăderea care formează patten-ul în cauză, să depășească ultimul punct de low, pentru a creea lichiditate.

Privind lucrurile din perspectivă & La ce ne putem aștepta?

* LTC se află în acest posibil iH&S de 78 de zile. Un asemenea pattern, aflat la sfârșitul trendului, întins pe o perioadă atât de lungă, indică formarea unui bottom.
Atenție: este nevoie ca iH&S-ul să se completeze pentru ca target-urile prezentate în graficul de mai sus să devină valide; asta ar însemna că LTC are nevoie de o închidere peste $64.

Mai sus am atașat graficul pe Daily, însă dintr-o perspectivă concentrată asupra formațiunii care ne interesează. Aveți mai jos același grafic, tot pe 1D, însă privit „din afară”.

Perspectivă de ansamblu asupra evoluției LTC/USD

* NEO *

* Un ALTcoin cu un grafic interesant, pe lângă LTC, este NEO.

* Chiar dacă formațiunea pe care acesta o afișează este diferită de cea prezentată mai sus, ambele contribuie la formarea unui potențial bottom. Evoluția NEO față de dolarul american din ultimele săptămâni se concretizează într-un dreptunghi de consolidare cu un range restrâns de doar $6.3.
Pragul superior al dreptunghiului s-a stabilit odată cu lumânarea verde din 9 august, care a fost retestat 18 zile mai târziu. Deși a întâmpinat rezistență la prima testare, observăm cum 4 zile mai târziu NEO reușește „să iasă” din pattern, afișând o ascensiune timp de 3 zile, până la $25. Respingerea care a urmat a fost destul de dură și a acaparat toate zilele precedente de creștere.

* Traversarea prețului în cealaltă parte a range-ului a fost destul de „lungă și plictisitoare”: după ce a atins maximul local de la $25 i-au trebuit 35 de zile să ajungă din nou la $15. Suportul a ținut, chiar dacă respingerea nu a fost impresionantă. Momentan, NEO se află de 12 zile într-un range foarte restrâns, de numai $2. Acest lucru poate indica faptul că o mișcare impulsivă se apropie, însă o dată exactă asupra acesteia nu pot oferi.

* Am indicat pe grafic două mișcări potențiale și le vom discuta împreună, pe cazuri:

1) săgețile roșii: țin încă din prima să precizez că ambele cazuri sunt în favoarea cumpărătorilor. Chiar dacă în acest prim caz evoluția începe cu o scădere, aceasta este menită să creeze lichiditate prin depășirea ultimului punct de low, unde se află majoritatea stop loss-urilor.

2) săgețile verzi: mult mai simplu – cazul acesta indică o traversare a prețului în partea cealaltă a dreptunhiului de consolidare. În cazul în care $21.83, rezistența curentă, este depășită și retestată din sens superior ca suport, nu recomand poziții de short.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *