Visa si IBM lanseaza un sistem de plati bazat pe tehnologia blockchain

24 octombrie 2018 blockchain

Articol scris de Mirona Noru

bitcoin romania

Visa, in colaborare cu IBM, partenerul sau de lucru, a anuntat la inceputul acestei saptamani ca pregateste un sistem de identitate digitala bazat pe blockchain, pentru utilizarea cu B2B Connect, serviciul sau international de plata.

Kevin Phalen, din partea Global Business Solutions, a declarat in comunicatul oficial:

B2B Connect va facilita platile pentru institutiile financiare pentru o varietate de ramuri ale industriei, inclusiv lantul de aprovizionare, comertul, institutiile bancare si altele„.

Potrivit Visa, programul lor de identitate digitala va prelucra informatii bancare delicate, cum ar fi detaliile si numerele contului si le va „tokeniza„, atribuindu-le un identificator unic, care va fi utilizat pentru tranzactiile pe B2B Connect. Compania declara ca sistemul lor va utiliza cadrul Hyperledger Fabric, gazduit de Linux si dezvoltat alaturi de IBM, cu scopul de a crea o retea scalabila si bazata pe permisiuni.

Phalen subliniaza, de asemenea, ca sistemul ar putea contribui la prevenirea fraudei, precizand:

Identitatea digitală a B2B Connect reduce in mod semnificativ oportunitatea de frauda care ar putea exista, in caz contrar, prin cecuri de exemplu si transferurile bancare, ajutand companiile sa ramana conforme in cadrul ecosistemului financiar reglementat„.

Unele banci care au semnat deja contracte pentru a lucra cu sistemul B2B Connect al Visa, inca de la previzualizarea acestuia in 2017. Aceste banci includ Commerce Bank din S.U.A., Shinhan Bank din Coreea de Sud si United Overseas Bank din Singapore. Visa declara ca a inceput sa utilizeze reteaua pentru tranzactii inter-bancare intre partenerii sai si spera sa adauge noi membrii pe aceasta lista foarte curand.

Desi prin actiunile sale isi arata interesul fata de adoptarea tehnologiei blockchain, Visa continua sa fie foarte atenta cu activele digitale in ansamblu. Potrivit publicatiei Finance Magnates, gigantul din industria platilor si-a mutat recent intersul in alta zona, aceea de a crea o noua categorie de risc ridicat, care sa cuprinda cryptomonedele si ICO-urile. MasterCard a facut o miscare similara in luna aprilie.

Aceasta clasificare cu risc ridicat presupune o monitorizare suplimentara a tranzactiilor criptografice si impunerea unor masuri de securitate sporite, cum ar fi posibilitatea efectuarii returnarilor de compensare pana la 540 de zile dupa tranzactia initiala. MasterCard a implementat deja modificarile, in timp ce Visa va asteapta pana in luna decembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *