Germania infiinteaza Institutul European Blockchain in cursul anului 2019

16 mai 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Guvernul landului german Renania de Nord-Vestfalia a anuntat planurile de infiintare a unui institut de cercetare blockchain, cu scopul de a examina in profunzime avantajele oferite de tehnologia registrului distribuit. Ministrul economiei, Andreas Pinkwart, a declarat ca Institutul European Blockchain isi va incepe activitatea anul acesta si va fi situat in orasul Dortmund.

Comunicatul de presa afirma ca tehnologia face posibila gestionarea rapida si sigura a tranzactiilor online, iar la baza deciziei de infiintare a institutului sta necesitatea ca Europa sa faca fata progreselor inregistrate de alte tari, cum ar fi Statele Unite. Potrivit comunicatului de presa, Europa se afla in spatele Statelor Unite in dezvoltarea tehnologiilor revolutionare de tip blockchain si “trebuie sa ajunga SUA din urma”, acesta fiind un obiectiv pe care Renania de Nord-Vestfalia il poate atinge. Uniunea Europeana are astfel sansa de a fi un pionier in domeniu, odata cu crearea Institutului European Blockchain.

De asemenea, Pinkwart a facut declaratii si in privinta criticilor tehnologiei, care si-au exprimat ingrijorarea cu privire la cantitatea de energie consumata in minarea BTC. Ministrul economiei a abordat aceste preocupari si a laudat beneficiile tehnologiei blockchain. “Aceasta tehnologie poate fi sigura, descentralizata, la preturi accesibile si atunci când este utilizata in mod corespunzator, nu prea intensiva din punct de vedere energetic”, a spus acesta.

Institutul European Blockchain, mai precis infiintarea lui pana la sfarsitul acestui an, vine ca o continuare a solicitarii Parlamentului (Bundestag) de dezvoltare a fintech-ului de la sfarsitul lunii februarie. Cabinetul Germaniei a anuntat atunci ca va schita o strategie pentru dezvoltarea spatiul digital al activelor si ca face progrese importante in ceea ce priveste adoptarea tehnologiei blockchain la nivel national. De asemenea, Franta a stabilit recent o reglementare crypto-friendly si a cerut altor state din UE sa urmeze acelasi exemplu. Tot mai multe institutii, fie ele de stat sau private, sunt din ce in ce mai deschise la utilizarea cryptomonedelor, profitand de asemenea de avantajele tehnologiei care sta la baza lor.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/german-state-announces-plan-to-establish-european-blockchain-institute

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *