Femeile intra puternic pe piata crypto

15 mai 2020 bitcoin, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Perceptia la nivelul populatiei este ca piata crypto este un spatiu dominat exclusiv de barbati. Cu toate acestea, un raport recent sugereaza altfel: potrivit analistilor, numarul femeilor din industria crypto a crescut cu 43.24% in primul trimestru al anului 2020. Studiul de la Grayscale a aratat ca femeile reprezinta 43% dintre investitorii interesati de Bitcoin – in crestere de la 13% anul trecut. Mai mult decat atat, acest numar este in continua crestere.

Pe masura ce situatia economico-financiara global s-a inasprit, tot mai multi oameni s-au orientat catre investitii in imobiliare, aur si cryptomonede – nu numai un instrument de refugiu, dar si o investitie pe termen mediu si lung. Potrivit studiilor, femeile tind sa fie mai pesimiste decat barbatii in ceea ce priveste economia globala, asadar asta va conduce la o crestere mai mare a increderii lor in cryptomonede.

Nisa Amoils, antreprenoare Blockchain, considera ca piata crypto a devenit o investitie mai mult decat promitatoare. Aceasra a subliniat oportunitatile atractive ale pietei drept unul dintre principalele motive care stau la baza interesului in crestere al femeilor fata de monedele digitale. “Femeile pot obtine mai multe venituri prin tranzactionare, investitii si utilizarea Bitcoin ca metoda de plata. Iar economia bazata pe token-uri poate democratiza accesul la capital”, a spus ea.

In acelasi timp, valoarea BTC s-a dublat in ultimele doua luni, ceea ce, alaturi de recentul eveniment de halving, a determinat multe stiri referitoare la piata crypto. Potrivit Grayscale, 49.8% dintre femei au prezis ca factorul raritatii in “rezerva” de Bitcoin va conduce la o crestere a pretului cryptomonedei in viitor.

Adoptarea constanta a tehnologiei blockchain si a cryptomonedelor ar putea contribui, de asemenea, la cresterea numarului de femei care doresc sa includa tehnologiile revolutionare in viata de zi cu zi. Investitorul miliardar Tim Draper declara acum mai bine de un an ca in aproximativ 2 ani, oamenii vor avea posibilitate de a-si cumpara o cafea cu Bitcoin. Studiile confirma declaratiile lui Draper si arata ca multi dintre utilizatorii de crypto sunt femei cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani, care au platit cu BTC si altcoins produse precum haine, cafea si alte bunuri de zi cu zi.

https://cointelegraph.com/news/the-number-of-women-in-crypto-and-blockchain-is-skyrocketing-in-2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *