Forumul Economic Mondial a lansat un kit de implementare blockchain pentru relansarea economiei

29 aprilie 2020 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Forumul Economic Mondial (WEF) considera ca solutiile bazate pe tehnologia registrului distribuit (DLT) pot contribui la repornirea economiei globale, motiv pentru care a lansat un kit de implementare blockchain. WEF a publicat recent un raport care analizeaza modul in care utilizarea de solutii bazate pe blockchain poate aborda ineficientele lantului de aprovizionare, in contextul problemelor expuse de pandemia COVID-19. Forumul Economic Mondial este o organizatie non-guvernamentala fondata in 1971 in Elvetia, cu scopul de a implica liderii din diferite domenii de interes pe probleme esentiale legate de avansarea economiei globale.

Potrivit raportului publicat recent, DLT are puterea de a contribui la repornirea economiei. Rezistenta lanturilor de aprovizionare private si publice a fost testata pe fondul focarului de coronavirus. Lanturile de aprovizionare de produse farmaceutice, consumabile medicale si produse alimentare au fost, in mod evident, printre sectoarele cel mai puternic afectate. Dincolo de analiza publicata in raport, WEF vine cu recomandari pentru utilizarea DLT, mai precis un kit de implementare blockchain: cu un set de instrumente de implementare blockchain menit sa ajute guvernele si intreprinderile in ceea ce priveste adaptarea lanturilor de aprovizionare la actualul climat economic.

Redesigning Trust: Blockchain Deployment Toolkit” este destinat sa permita liderilor sa maximizeze beneficiile si sa minimizeze riscurile. Scopul este, potrivit raportului, “accelerarea unei reveniri economice post-COVID-19”. WEF considera ca eficienta lanturilor de aprovizionare se bazeaza pe transparenta, pledând astfel pentru adoptarea tehnologiei registrului distribuit pentru a crea un “adevar comun” intre partile implicate in lantul de aprovizionare.

Setul de instrumente de implementare blockchain este esential pentru proiectarea de solutii care functioneaza pentru o multitudine de actori, inclusiv jucatori mai mici, care poate nu au acces la resursele necesare pentru deblocarea valorii tehnologiei blockchain”, a declarat Nadia Hewett, din partea Departamentului pentru Dezvoltarea Monedelor Digitale si Blockchain din cadrul WEF SUA.

Dezvoltarea kit-ului s-a desfasurat pe parcursul unui an, implicand peste 100 de entitati publice si private din 50 de tari – inclusiv Deloitte, Maersk, Banca Mondiala si Programul Mondial Alimentar. Mai mult decat atat, adoptarea solutiilor pentru eficientizarea lanturilor de aprovizionare bazate pe DLT creste. Tot mai multe companii si institutii au lansat programe ambitioase pentru a implementa blockchain in lanturile de aprovizionare in ultimele luni.

Sursa: https://www.weforum.org/agenda/2020/04/blockchain-development-toolkit-implementation-supply-chains-in-a-post-covid-world/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *