Raport Weiss Ratings: Tezos se bazeaza pe una dintre cele mai bune tehnologii

22 aprilie 2020 altcoins, blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Agentia internationala Weiss Ratings, prin unitatea de evaluare a activelor digitale Weiss Crypto Rating, mizeaza pe eficienta Tezos. Potrivit agentiei de rating, activul relativ nou Tezos depaseste din punct de vedere tehnologic monede consacrate precum BTC, ETH si XRP. Tezos este un blockchain proof-of-stake bazat pe smart constracts, conceput in asa fel incat cei care detin cryptomoneda sa aiba un cuvant de spus in ceea ce priveste dezvoltarea tehnologiei. Astfel, partile interesate pot ajuta alimentarea retelei, obtinand recompense in schimbul implicarii lor.

Bitcoin, prima moneda descentralizata si principalul activ crypto din punct de vedere al capitalizarii de piata, a fost exclus din top 10 – cele mai bune cryptomonede din punctul de vedere al eficientei tehnologiei. Ethereum, principalul altcoin, a doua cea mai importanta cryptomoneda dupa capitalizarea de piata, face parte din top, iar Weiss Ratings prevede o pozitie superioara in viitoarele clasamente: “Am actualizat deja o data [pozitia tehnologiei] Ethereum si actualizarile ulterioare sunt foarte posibile odata ce se lanseaza #Ethereum 2.0. Acest lucru, combinat cu gradul ridicat de adoptie, fac Ethereum foarte atractiv”.

Scopul evaluarilor periodice ale Weiss Ratings este acela de a-i ajuta pe investitori sa identifice cryptomonedele cu cele mai mari sanse de succes pe termen lung. Evaluarile se bazeaza pe analiza a peste 120 de active digitale, criteriile de evaluare principale fiind tehnologia, adoptia si gradul de risc. Desi Bitcoin a fost eliminat din topul celor mai bune cryptomonede din punctul de vedere al tehnologiei (primele pozitii fiind ocupate de Tezos, Cardano, Cosmos, Fantom si Ethereum), cryptomoneda rege ocupa in continuare primul loc in topul general al celor mai bune active digitale. Celelalte pozitii sunt ocupate de Ethereum, IOTA, Ripple si Litecoin.

La inceputul acestui an, traderul crypto AngeloBTC, autoproclamat “whale whisperer”, a facut predictii bullish, incluzand Tezos (XTZ) in topul cryptomonedelor care vor creste semnificativ. Potrivit acestuia, BTC va atinge pana la sfarsitul lui 2020 un ATH de 30.000 de dolari, iar XTZ – 10 dolari. O crestere a pietei crypto pentru 2020 prevede si agentia Weiss Ratings. Potrivit ultimului raport, consecintele economice ale pandemiei coronavirusului, dar si halvingul BTC, ar putea crea mediul propice pentru un viitor bull run pe piata cryptomonedelor: “Datoria SUA nu este doar cea mai mare din istorie, dar creste mai repede ca niciodata. […] In acest timp Bitcoin se pregateste pentru o intarire cantitativa”.

Sursa: https://dailyhodl.com/2020/04/21/crypto-newcomer-tops-bitcoin-btc-ethereum-eth-and-xrp-in-technology-according-to-weiss-ratings/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *