Februarie este adesea o luna buna pentru Bitcoin, se va repeta istoria si in 2019?

4 februarie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Februarie s-a dovedit in fiecare an o luna buna pentru evolutia monedei digitale, insa 2019 pare sa fie exceptia de la regula. Conform indicilor de pret, la momentul redactarii articolului un Bitcoin valora 3.453%, inregistrand o scadere de 0.7%. Astfel putem concluziona ca Bitcoin ar putea pune capat celei de-a sasea „editii de crestere” specifica lunii februarie, cu exceptia cazului in care preturile vad un salt puternic de la suportul-cheie.

Criptomoneda lider, in functie de capitalizarea bursiera, a crescut cu 16%, 18%, 23,5% si 1,6% in lunile februarie a anului 2015, 2016, 2017 si respectiv 2018, potrivit indicelui Bitcoin de pret.

BTC, in general, inregistrează pierderi in ianuarie, inainte de a avea o revenire in luna februarie. Acest an pare insa sa faca exceptie, intrucat „lovitura” din ianuarie pare sa se extinda si in luna a doua a anului si trendul descendent se mentine.

Asa cum putem vedea in tabelul de mai sus, respectiv de la inceputul articolului, BTC a inregistrat castiguri in februarie in cinci din ultimii sapte ani. Ianuarie a fost o luna buna pentru toate criptomonedele in general in ultimii trei ani, respectiv perioada 2012-2014.

De asemenea, BTC inregistreaza pierderi in ianuarie pentru al cincilea an consecutiv.

Cu toate acestea, cotele de castiguri inregistrare in luna februarie pentru al cincilea an sunt destul de scazute, deoarece trendul descendent a dus la atingerea unui prag minim in ultimele sase saptamani, iar ursii se afla in pozitie de conducere.

Saptamana trecuta, pretul Bitcoin a facut cateva incercari de a sparge rezistenta de 3,475-3,500 fata de dolarul american. Cu toate acestea, perechea BTC / USD nu a reusit sa depaseasca nivelul de peste 3.480 $ si a declansat o noua scadere, sub suportul de 3.440 USD. In plus, a fost o pauza sub nivelul de retragere Fib 50% de la low-costul de 3.345 de dolari la 3.493 USD, actiune ce a deschis usile pentru mai multe pierderi sub nivelul de suport de 3.400 $.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *