Facebook renunta la interzicerea reclamelor crypto

27 iunie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Facebook a anuntat ca va ridica restrictiile in ceea ce priveste reclamele din domeniul crypto. Anuntul a fost facut intr-un comunicat publicat in cursul zilei de ieri, conform caruia compania a reactualizat politica privind produsele si serviciile financiare interzise. Mai precis, reteaua de socializare va permite ad-urile care fac referire la cryptomonede, insa ramane in vigoare politica de interdictie pentru reclamele referitoare la ICO-uri.

Facebook

Compania a introdus interdictia in luna ianuarie a acestui an. Echipa a justificat atunci decizia declarand ca se doreste impiedicarea anunturilor inselatoare pentru protejarea utilizatorilor retelei sociale. Ulterior, Twitter si Google au urmat exemplul Facebook si au anuntat masuri asemanatoare: interzicerea publicitatii online care promoveaza cryptomonede.

Decizia de atunci a fost una controversata. Daca o parte din investitori au fost incantati, considerand ca proiectele legitime nu au nevoie de promovare, alti lideri de opinie din industria crypto s-au pronuntat public impotriva noii politici. Mai mult decat atat, ei au depus petitii impotriva marilor companii si a politicilor lor prohibitive.

Decizia recenta de a revizui politica implementata de Facebook in ianuarie vine in urma analizei desfasurate de management in ultima jumatate de an. Conform comunicatului publicat de Facebook, in ultimele luni au analizat cea mai buna modalitate de a prelucra aceasta politica, “pentru a permite anumite anunturi, dar si pentru a ne asigura ca acestea sunt sigure”. Asadar, incepand din data de 26 iunie, a fost actualizata politica Facebook pentru a permite anunturilor care promoveaza cryptomonede de la utilizatori aprobati in prealabil.

 Cei interesati trebuie sa aplice online, astfel incat Facebook sa evalueze eligibilitatea lor. Solicitantii trebuie sa includa diversele licente obtinute, dar si orice alte informatii publice relevante despre activitatea lor. Conform comunicatului, “nu oricine doreste sa isi faca publicitate va fi capabil sa o faca”, insa Facebook a declarat ca va tine cont de feedback si isi va revizui politica in timp, atunci cand va fi necesar.

 

Sursa: https://www.facebook.com/business/news/updates-to-our-prohibited-financial-products-and-services-policy

One comment

  1. […] sfarsitul lunii iunie Facebook a anuntat ca va ridica restrictiile in ceea ce priveste reclamele din domeniul crypto. Compania a reactualizat politica privind […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV