Evolve Group lanseaza primul ETF Bitcoin din Canada

26 septembrie 2017 tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Grupul Evolve Group se pregateste sa lanseze primul ETF Bitcoin din Canada, care va fi tranzactionabil pe piata TSX (Toronto Stock Exchange).

chart-594212_1920-1024x683

Evolve Fund Group Inc. este o corporatie financiara cu sediul in Canada. Potrivit unui raport recent, compania canadiana de finantare a depus un prospect preliminar pentru primul ETF Bitcoin din Canada. ETF Bitcoin va fi numit „BITS” si va fi o modalitate usoara si rapida pentru investitorii in actiuni sa investeasca indirect in criptomoneda descentralizata.

Directorul executiv si presedintele fondurilor de evolutie, Raj Lala, a comentat raportul:

Accesul la Bitcoin nu este usor pentru multi – este un proces foarte complicat si costisitor, deoarece investitorii nu sunt in prezent in masura sa-i comercializeze intr-un cont de brokeraj regulat.

Un ETF legat de pretul Bitcoin ar putea fi o modalitate mai simpla pentru investitori de a participa la cresterea acestuia. Pe masura ce din ce in ce mai multe persoane participa la acest nou val digital si sunt lansate din ce in ce mai multe cripto, principala functie fiind aceea de metoda de plata alternativa, utilizarea criptocurrentelor ar putea creste semnificativ in urmatorii ani.

Ideea unui ETF Bitcoin nu este chiar una noua. In ultimii ani, Security Exchange Commission din SUA (sau SEC) a respins mai multe propuneri de ETF-uri Bitcoin. Cel mai faimos caz este cel al fondatorilor schimbului Gemini, Cameron si Tyler Winklevoss.

Cele mai recente stiri sugereaza ca SEC va revizui din nou propunerea Bitcoin ETF a gemenilor Winklevoss. In cazul in care Bitcoin ETF propus din Canada este aprobat, ar putea deschide pentru Bitcoin multe oportunitati, tinand cont ca exista in momentul de fata o multime de persoane interesate de domeniul cripto, care doresc sa investeasca in moneda digitala.

Toronto-Firm-Evolve-Applies-for-Canadas-First-Bitcoin-ETF-696x696

sursa: http://www.bnn.ca/evolve-launching-canada-s-first-bitcoin-etf 1.863783#_gus&_gucid=&_gup=twitter&_gsc=c2sIVFj

https://www.cnbc.com/2017/04/26/bitcoin-price-sec-winklevoss-etf-review.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *