Banca Centrala a Malaeziei elaboreaza regulamente Bitcoin

25 septembrie 2017 bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Banca centrala a Malaeziei elaboreaza, conform estimarilor, linii directoare pentru criptomonede precum Bitcoin, asteptand sa intre in vigoare in cursul acestui an. Vorbind reporterilor in cadrul unui simpozion financiar din Kuala Lumpur, guvernatorul bancii Negara din Malaysia (BNM), Muhammad bin Ibrahim, a aratat ca banca centrala va elabora „linii directoare clare” pentru participantii la sectorul monetar digital local.

bitcoin-2643159_960_720-1

In cadrul unui interviu acordat publicatiei regionale Star Malaysia, oficialul bancii centrale a declarat:

Speram ca, pana la sfarsitul anului, BNM va putea sa vina cu cateva linii directoare privind criptarea creditelor, in special cele legate de spalarea banilor si finantarea terorismului. Vrem sa ne asiguram ca exista linii directoare clare pentru cei care doresc sa participe in acest sector.”

In timp ce banca centrala este implicata si elaboreaza aceste orientari, nu este clar daca ar fi implicate si alte autoritati din Malaezia in domeniul finantelor sau fiscalitatii.

Ceea ce a reprezentat intr-o mare masura o abordare tip „wait and see” asupra monedelor digitale, directia de dezvoltare a reglementarii reprezinta inca o schimbare marcata in pozitia adoptata de banca centrala.

A fost facuta o declaratie publica ce avertiza ca BNM elaboreaza regulamente cripto la inceputul lui 2014, banca a anuntat ca „Bitcoin nu este inca recunoscut drept mijloc de plata in Malaezia„, adaugand ca „banca centrala va reglementa pe viitor operatiunile Bitcoin„.

Dezvaluirea recenta a guvernatorului bancii centrale vine intr-un moment in care autoritatea de reglementare a valorilor mobiliare din Malaezia a emis o declaratie publica privind strangerea de fonduri prin oferta initiala de monede (ICO), o forma radicala de crestere a finantarii prin cripto.

Saptamana trecuta, Comisia pentru Valorile Mobiliare Malaysia (SC) „a avertizat” investitorii asupra riscurilor pe care le considera „a fi inerente in urma activitatilor de colectare a fondurilor pe baza de token digital / schemelor de investitii„.

BANKNEGARAMALAYSIA_0

sursa: http://www.thestar.com.my/business/business-news/2017/09/20/guidelines-on-cryptocurrencies/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *