Ethereum si-a recastigat pozitia in topul altcoins

3 ianuarie 2019 altcoins, cryptomoneda, ethereum, ripple

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin Romania

Piata crypto a cunoscut o usoara crestere in ultimele 2 zile, principalele cryptomonede fiind in cea mai mare parte pe verde, potrivit datelor Coinmarketcap. Bitcoin, prima moneda descentralizata, este inca peste pragul de 3.800 dolari, in timp ce Ethereum si-a recastigat pozitia de altcoin de top. Astfel, trendul pozitiv a facut ca din 2 ianuarie ETH sa redevina cel mai mare altcoin de pe piata.

Ethereum a depasit inca o data Ripple, ajungand din nou cea de-a doua cryptomoneda din punct de vedere al capitalizarii de piata, dupa ce ultimele saptamani ETH s-a situat pe cel de-al treilea loc. ETH valoreaza acum putin peste 150 dolari, in crestere cu mai mult de 13% din pret in comparatie cu pretul din ziua anterioara. Astfel, valoarea de piata a ETH a depasit valoarea de 15,7 miliarde USD la momentul publicarii articolului, depasind plafonul de piata al XRP cu aproximativ 500.000 dolari. In cursul zilei de ieri, aceasta diferenta a fost chiar mai vizibila, capitalizarea de piata a ETH ajungand la aproape 1 miliard de dolari.

Intre timp, XRP – acum cea de-a treia cryptomoneda din punct de vedere a capitalizarii de piata, are o valoare de peste 0,36 dolari, observandu-se pe parcursul zilei de astazi o usoara scadere fata de zilele precedente. Valoarea de piata a XRP este de aproximativ 14,9 miliarde de dolari.

In afara de faptul ca ETH si-a recastigat pozitia fruntasa in topul altcoins, si alte cryptomonede au fost influentate de trendul pozitiv din piata. Cele mai vizibile cresteri ale altcoinurilor s-au sesizat in cazul EOS, Cardano si IOTA, toate avand la inceputul acestei saptamani cresteri cu peste 5%. Trendul pozitiv din primele zile ale lui 2019 a condus la o crestere a capitalului total al pietei crypto de pana la 132 miliarde de dolari. Aceasta suma este totusi cu 2 miliarde de dolari mai putin decat maximul saptamanal de 134 miliarde de dolari, atins duminica, 30 decembrie.

 

Sursa: https://coinmarketcap.com/currencies/ethereum/

https://coinmarketcap.com/currencies/ripple/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *