Deutsche Bank: Cryptomonedele vor inlocui banii fiat pana in 2030

6 decembrie 2019 cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

In ciuda faptului ca Bitcoin si majoritatea altcoin-urilor sunt departe de all time high-ul istoric si chiar de valoarea maxima atinsa pe parcursul acestui an, un analist pare sa creada ca cele mai bune zile ale pietei crypto urmeaza sa vina. Pe masura ce monedele fiat isi pierd din valoare si stabilitate, tot mai multi oameni se vor indrepta catre cryptomonede, a declarat Jim Reid, analist Deutsche Bank. In ultima sa lucrare, “Imagine 2030”, acesta si-a facut cunoscuta perspectiva bullish asupra evolutiei pietei crypto in urmatorul deceniu. El considera ca BTC si celelalte monede virtuale vor fi din ce in ce mai folosite, ca urmare a disparitiei viitoare a banilor fiat.

Pana in 2030 cererea de monede alternative va creste, monedele digitale inlocuind in cele din urma numerar, potrivit cercetarii. “Fortele care au sustinut actualul sistem fiat par acum fragile si s-ar putea destrama in anii 2020”, crede Reid. In raportul realizat de strategul Deutsche Bank, cererea crescuta a oamenilor pentru mijloace de plata ce nu includ banii cash ar putea conduce mai multe persoane catre monede digitale. Jim Reid pune accentul pe provocarile pe care le-a intampinat sistemul financiar traditional in ultimii ani, in special odata cu aparitia cryptomonedelor.

Potrivit acestuia, pentru a fi folosite la o scala mai larga, activele digitale trebuie sa depaseasca trei obstacole majore: obtinerea legitimitatii in ochii guvernelor si a autoritatilor de reglementare; stabilitatea preturilor si extinderea globala pe piata de plati. Stabilirea de aliante cu jucatori-cheie interesati – precum aplicatiile mobile si furnizorii de carduri – vor permite aceasta dezvoltare, considera Reid.

In acelasi timp, analistul a luat in calcul noile provocari care vor aparea odata cu adoptarea mainstream. Printre acestea se numara amenintarile la sistem financiar bazat pe monede digitale, cum ar fi dependenta de electricitate, atacurile cypernetice sau chiar un potential razboi digital. “Pe masura ce se intampla asta, limita dintre cryptomonede, institutii financiare si sectoare publice si private poate deveni neclara”, a scris Reid.

Sursa: https://u.today/crypto-is-on-the-verge-of-breakout-decade-deutsche-bank-strategist

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *