Milenarii opteaza pentru Bitcoin

9 decembrie 2019 bitcoin

Articol scris de Alexandra Popescu

Adoptarea in crestere a cryptomonedelor este o realitate. Un nou studiu realizat de Charles Schwab confirma faptul ca, in randul tinerilor, BTC se consolideaza ca o optiune populara de a-si reinvesti fondurile. Potrivit ultimelor studii realizate banca din SUA, milenarii sunt tentati sa investeasca in Bitcoin in defavoarea Netflix sau Disney. Conform raportului, generatia Y opteaza sa cumpere BTC ca investitie de viitor, in locul actiunilor sustinute de Microsoft, Walt Disney, Netflix.

De asemenea, milenarii aloca o parte mai mare din portofoliilor lor de investitii catre numerar si fonduri de tranzactionare in comparatie cu alti investitori. „SDBA sunt conturi de intermediere din planurile de pensionare pe care utilizatorii le pot folosi pentru a reinvesti in actiuni, fonduri de tranzactionare la bursa, titluri financiare” a mentionat Charles Schwab.

Generatia X reprezinta 42% din cei aproximativ 142.000 de participanti la acest plan de pensionare, in timp ce milenarii constituie 13% din esantion. Cifrele lui Schwab arata ca milenarii, oameni cu varsta cuprinsa intre 25-39 de ani, detin 1,84% din activele in BTC. In comparatie, se pare ca aceeasi categorie de varsta detine 1,58% din activele lor in actiuni Netflix si 1,68% in Walt Disney Co. Numerele surprind in planurile de pensionare si generatia Baby Boomers care constituie un procent de 39. Acestia aloca un procent ridicat in fondurile mutuale din portofoliul lor de investitii.

Data fiind volatilitatea pietei crypto, nu este surprinzator faptul ca este populara in randul tinerilor, care sunt deseori considerati ca au un apetit mai mare pentru risc.  Aceasta tendinta de investitie in Bitcoin a crescut in anul curent, milenarii fiind cei care au incredere in cryptomonede si prefera sa faca astfel de actiuni. Pe de alta parte, generatia X si Baby Boomers nu par sa evalueze Bitcoin atat de mult. Cryptomoneda nu figureaza in activitatile lor de investitie pentru aceste grupe de varsta. Aceste generatii varstice tind sa favorizeze investitia in companii precum Apple, Amazon si Berkshire Hathaway, celebrul holding al lui Warren Buffet.

Sursa: https://dailyhodl.com/2019/12/08/millennials-opting-for-bitcoin-investment-over-netflix-and-disney-reports-charles-schwab/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV