De unde poți cumpăra criptomonede – Ghid complet

29 august 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

tranzactionare criptomonede

Cu siguranță nu ai ajuns aici din întâmplare, probabil ai auzit și tu în ultima perioadă de tot mai multe persoane care cumpără monede virtuale și care au realizat investiții spectaculoase în urma acestora. Poate ești începător sau ești deja un expert în domeniu, dar nu ai ajuns la aprofundarea acestui subiect. Indiferent de motivele pentru care citești acest articol, ai ajuns în locul potrivit. În continuarea acestui articol îți vom explica pas cu pas cum poți aprofunda domeniul crypto și cum poți tranzactiona criptomonede, dacă ești începător. Dacă ești deja un profesionist al domeniului, poți aprofunda subiectul și îți vei putea face o imagine de ansamblu asupra diversității din piața crypto.

Pentru a afla cum cumperi criptomonede, vom începe cu ce sunt criptomonedele și care este utilitatea lor.

Definiția criptomonedelor este una variată și depinde, desigur, de persoana căreia îi este adresată această întrebare. Dacă întrebi un IT-ist îți va vorbi despre algoritmi, structuri de date, blockchain și toată tehnologia din spate. Dacă oferi aceeași întrebare către bănci și guverne, vor vorbi despre mișcări populiste, care au ca principal scop să facă rău. Dar dacă vorbești cu cineva care a investit deja în domeniu, îți va vorbi despre o investiție si despre posibile oportunități de a-ți asigura viitorul.

Dar, ce sunt criptomonedele? Acestea reprezinta o tehnologie, o oportunitate de a privi banii tradiționali cu alți ochi. Sunt un tip de monedă virtuală, nebancară, care nu pot avea o formă fizică și care pot fi folosite ca metodă de plată.

De la prima monedă apărută în 2009, Bitcoin, tot mai multe proiecte au ieșit pe piață, unele având rezultate excelente și aducându-le investitorilor profit, iar altele dispărând la fel de repede precum au apărut. Hai să vedem împreună cum facem alegerea corectă și de unde cumperi criptomonede.

În prezent, sunt tot mai mulți oameni care au crypto. Bitcoin, dar și alte criptomonede, s-au dovedit de-a lungul anilor că sunt active performante. De asemenea, mulți retaileri, văzând actualul sistem monetar, au decis să introducă criptomonedele ca modalitate de plată pentru a elimina intermediarii. Dar pot fi și o investiție pentru a specula piața: cumperi când prețul este foarte jos și vinzi la un preț ridicat. Diferența dintre cumpărarea și vânzarea criptomonedelor este profitul tău.

Cumpărarea criptomonedelor

cumpara criptomonede

PRO.BitcoinRomania.ro – Bitcoin România este cea mai mare platformă de criptomonede, fiind si prima din țara noastră. Aceasta oferă diversitate, consultanta, costuri reduse și tranzacții rapide, adică tot pachetul de care ai nevoie pentru a intra în domeniul crypto.

Există mai multe modalități prin care poți intra în posesia criptomonedelor. Poți folosi platforma de tranzacționare sau ATM-urile de criptomonede aflate in peste 20 de orase din Romania.

Pentru a face o cumpărare de criptomonede prin transfer bancar este necesar să urmezi mai mulți pași. Primul pas este să-ți depui fondurile în fiat (RON sau EURO), în contul din platformă, în secțiunea deposit sau portofel. Alege moneda pe care dorești să o depozitezi și cu care, ulterior, să cumperi criptomoneda dorită. Un transfer bancar durează de la câteva minute, la câteva ore, dacă vorbim despre depunere RON-RON și timpul poate să fie prelungit dacă sunt făcute transferuri de EURO sau transferuri interbancare.

După ce fondurile au fost recepționate, poți să tranzacționa moneda dorită in doar câteva secunde. În partea stângă a ecranului introduceți suma de RON sau EURO depusă anterior, iar în dreapta selectați moneda pe care o doriți. Aceasta se afișează cu contravaloarea în crypto. Dacă ați ajuns la suma dorită, apăsați pe schimbare și se va realiza conversia.

Sfaturi

1. Nu depuneți fondurile în momentul în care doriți să cumpărați. Timpul de procesare al transferului poate să difere de la o bancă la alta, ceea ce duce la modificarea sumei la care doriți să cumpărați crypto. Piața crypto nu înseamnă grabă. Luați în calcul de fiecare dată timpul de transfer.

2. Nu depune niciodată banii pe care nu ești dispus să ii pierzi.

3. Nu te baza pe creșterea unei singure monede. Diversifică-ți portofoliul pentru a fi sigur că una dintre monedele alese îți poate aduce profitul dorit.

Cum poți cumpăra criptomonede prin ATM-urile Bitcoin? Mai simplu ca oricând. Dacă prima variantă ți se părea simplă, aceasta are doar 3 pași. Tot ce trebuie să faci este să selectezi moneda pe care vrei să o cumperi, scanează codul QR al portofelului tău, pentru a fi trimisă cantitatea de crypto. Tine cont de faptul ca trebuie să ai bani cash în momentul în care alegi această modalitate de conversie.

Sfaturi

1. Verifică de două ori codul portofelului. Portofelele crypto au, pe lângă codul QR, o adresă. Aceasta trebuie verificată foarte bine înainte de a apăsa pe tasta “trimitere”.

2. Dacă dorești să cumperi o cantitate fixă, trebuie să ai în vedere comisionul și fee-ul alocat tranzacției efectuate.

Depunerea fondurilor

investitie in criptomonede

Fiind un hype mare asupra criptomonedelor, în jurul lor au apărut și scammerii, care nu au niciun alt scop, decât acela de a-ți fura banii, prin promisiuni irealizabile. După cum ai văzut, cumpărarea este simplă. Scopul pentru care cumperi crypto este acela de a face profit, ceea ce nu se poate realiza dacă pierzi cantitatea cumpărată. Astfel, vă sfătuim să alegeți cu grijă un portofel Bitcoin sigur.

Pe blog-ul nostru sunt secțiuni dedicate diversității portofelelor de crypto, unde poți afla mai multe informații despre acest subiect.

Platforma Bitcoin România are integrat un portofel cold wallet unde vă puteți depozita monedele în siguranță, fără costuri adiționale. Desigur, mai există și alte variante precum portofelele fizice sau cele online, tip desktop.

Analiștii fac deseori previziuni pe criptomonede și pot specula direcția pieței. Însă, istoric vorbind, creșterile prețurilor nu se întâmplă peste noapte. Astfel încât, chiar dacă nu ai fost păcălit de o persoană, entitate anume, poți fii păcălit de propria persoană. Portofelele crypto sunt securizate prin parole alese de tine, nu există customer support care să îți reseteze parola dacă ai uitat-o. În concluzie, întreaga cantitate poate fi pierdută.

La Bitcoin România beneficiezi tot timpul de experți în domeniu și de customer support care îți stă la dispoziție cu situația contului. În plus, ai acces nelimitat la cantitatea de monede.

Sfaturi

1. Nu depune fonduri sau crypto în platforme despre care nu cunoști istoricul. Nu te încrede în persoane neautorizate legat de sfaturi financiare.

2. Portofelul crypto în care faci depunerile este foarte important și trebuie ales cu grijă.

3. Dacă alegi un portofel personal, trebuie să îți notezi parola.

4. Înainte de a face o depunere, verifica de doua ori adresa în care realizezi stocarea criptomonedelor.

În ce criptomonede poți investi

În prezent, există o sumedenie de proiecte în care poți să investești, dar dacă ai ajuns până aici și ai citit întregul articol este important să știi că nu toate criptomonedele sunt criptomonede de viitor. După cum spuneam anterior, este important să te documentezi bine si sa diversifici portofoliul de criptomonede. Desigur, Bitcoin, Ethereum, Litecoin sau Ripple, rămân preferatele investitorilor, dar poți să încerci, cu cantități mici și proiecte noi, cum sunt Uniswap sau Dogecoin.

Indiferent de alegerea ta, moneda pe care o cumperi trebuie să aibă o istorie si o echipa de încredere care se ocupa de dezvoltarea proiectului. Pe blogul nostru găsești articole care dezvoltă acest subiect, prezentând câteva proiecte cu potențial. După cum am spus, alegerea monedelor trebuie să fie întotdeauna o alegere personală.

Sperăm că acest articol a răspuns întrebărilor tale și ești pregătit să intri într-unul dintre cele mai fascinante domenii financiare din ultimii 10 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *