Criptomoneda Stellar: Ce Este și Cum Funcționează?

29 iunie 2022 Uncategorized

Articol scris de BTC RO

stellar

Tranzacțiile bancare sau financiare de orice fel presupun comisioane enorme sau timp îndelungat de procesare a transferurilor și incertitudine de cele mai bune ori, dacă vorbim despre diferite bănci. Pentru soluționarea acestor probleme a apărut rețeaua blockchain, care este considerată cea mai revoluționară tehnologie a ultimilor ani, datorită rapidității de procesare fără granițe și a siguranței oferite. Astfel s-a ivit nevoia unei rețele financiare descentralizate, peer-to-peer, care să fie accesibilă tuturor și care să nu implice costuri ridicate, astfel a apărut rețeaua Stellar.

În următorul articol vom afla împreună totul despre criptomoneda Stellar și despre beneficiile acesteia.

Ce este criptomoneda Stellar

În primul rând trebuie să pornim de la faptul că moneda virtuală Stellar nu este doar o criptomonedă și că este de cele mai multe ori percepută greșit. Stellar este de fapt rețeaua, iar activul care utilizează rețeaua se numește Lumens cu simbolul XLM. Pentru a afla ce este Stellar (XLM) trebuie să vă gândiți la o rețea descentralizată de tipul peer-to-peer, fiind considerată principalul competitor al XRP. În timp ce XRP este alternativa băncilor, XLM este o formă de plată, dacă privim masele care tranzacționează moneda. Stellar este considerată una dintre monedele virtuale cu potențial, după capitalizarea de piață de 2,859,424,637 EURO la momentul redactarii articolului. În spatele Stellar este ideea că oricine folosește acest serviciu, această rețea poate să transfere absolut orice, de la monede tradiționale cum sunt dolari, euro la active digitale precum Bitcoin sau aur, toate acestea fiind tranzacționare folosind Lumens.

Cum funcționează?

Stellar acționează ca o rețea descentralizată de servere blockchain, fiecare server fiind independent. Dar cum funcționează Stellar, de fapt? Stellar este un mediator între monedele virtuale. Fiind foarte versatilă, aceasta poate să tranzacționeze orice tip de transfer, permițând astfel distribuirea uniformă. Moneda poate fi tranzacționată oriunde în lume în mai puțin de 5 secunde și poate procesa 1000 de tranzacții pe secundă.

Cum minezi Stellar?

minare criptomonede

În loc de mineritul clasic, pentru minare Stellar este nevoie de un Ledger descentralizat și protocol de consens. Dacă sunt utilizate două sau mai multe monede virtuale diferite, rețeaua Stellar utilizează un fel de exchange descentralizat pentru a face cele mai bune schimburi, căutând cea mai bună variantă, din multitudinea existentă, pentru a avea un cost redus. Astfel încât toate criptomonedele utilizate în schimb sunt cumpărate și vândute aproape instant. Ledger Stellar, asemenea blockchain-ului, ține evidența tuturor tranzacțiilor din rețea și le stochează. În concluzie, datorită ofertei fixe și cantității maxime de XLM deja în circulație, Stellar nu are o formă de minare.

Fondatorii Stellar

Potențialul criptomonedei Stellar (XLM) a fost gândit de Jed McCaleb. Acesta a fost fondatorul Fundației pentru dezvoltarea rețelei Stellar si a devenit cunoscut de mult timp în domeniul crypto, fiind unul dintre primii creatori ai schimbului Bitcoin. Acesta a fost, de asemenea, și Chief Technology Officer al proiectului Ripple, iar în 2013, la puțin timp de la părăsirea proiectului Ripple a creat Stellar.

Pe lângă McCaleb, alte personalități importante au colaborat la construirea Stellar, printre care David Mazieres, care a fost creatorul protocolului de consens, Denelle Dixon, care a lucrat ca Director executiv, CEO al SDF, dar și Joyce Kim, co-fondator Stellar și director executiv SDF.

Avantaje și dezavantaje Stellar

Când te gândești la utilitatea monedei virtuale Stellar, ai crede că este lipsită de defecte. Dar înainte de a investi în această monedă trebuie să vezi care sunt avantajele și dezavantajele monedei, pentru a lua cea mai bună decizie pentru tine. Printre numeroasele avantaje, rapiditatea transferurilor și costurile reduse sunt considerate cu siguranță principalele atuuri ale monedei. Moneda nu este apreciată doar de noi, ea a reușit să atragă atenția corporațiilor mari, cu renume, precum IBM și Derclays, pentru că este o rețea care conectează bănci, monede, plăți.

Principalul dezavantaj al rețelei și al monedei este oferit chiar de concurența ei, Ripple – numărul minim de criptomonede pe care trebuie să le deții înainte de a începe tranzacția.

De unde cumperi Stellar?

tranzactionare criptomonede

Cea mai bună metodă de a cumpăra și vinde Stellar (XLM) este prin intermediul exchange-urilor sau prin intermediul ATM-urilor crypto. In continuare vom explica pașii necesari pentru a intra în posesia monedei pentru ambele variante.

Platforma PRO este o platformă de tranzacționare criptomonede, special destinată traderilor cu adevărat pasionați din piața crypto. Maeștrii riscului, interesați de o multitudine de asseturi și care caută cel mai bun trading fee de pe piață, de doar 0.25%. Dar nu numai, platforma a fost special gândită pentru toată lumea, având o interfață intuitivă, aceasta poate ajuta pe oricine să realizeze cumpărări și vânzări.

Pentru a face tranzacții pe platforma PRO primul pas pe care trebuie sa-l execuți este acela de a crea cont, acesta fiind o siguranță oferită între tine și exchange. După ce contul a fost aprobat, prin transfer bancar cu RON sau EURO îți poți depune banii în cont. După ce banii au fost vizați, operațiunea de cumpărare devine extrem de simplă pentru că schimbul se realizează aproape instant în secțiunea Market. Stocarea monedelor depinde de tine și de încrederea pe care o ai pentru platforma pe care ai ales să faci schimburile. Bitcoin Romania oferă un cold wallet care garantează siguranța monedelor tale, pentru o perioadă nedeterminată. Vânzarea monedelor este la fel de simplă. Se începe cu depunerea monedei, Stellar în cazul de față, în portofelul destinat acestei monede, iar după se realizează schimbul în moneda tradițională. Dacă banii schimbați nu vor fi investiți în alt asset, atunci îi poți retrage în contul bancar, predefinit pe platformă. Simplu, nu?

ATM Bitcoin este un bancomat, asemenea celor bancare, doar că tranzacțiile se realizează cu crypto. În prezent, Bitcoin Romania se mândrește cu o rețea de 74 de locații fizice, practic oriunde te-ai afla, poți intra cu ușurință în domeniul fascinant al criptomonedelor. Tranzacțiile la ATM-urile crypto sunt extrem de ușoare și la fel de intuitive. Există două modalități prin care poți face tranzacții prin ATM-urile noastre.

1. Cash – cu RON, direct la bancomatul Bitcoin Romania. Introduci suma cu care dorești să cumperi moneda și apeși pe criptomoneda dorită și stochezi în portofelul digital. Tranzacțiile se realizează instant după confirmările transferului.

2. Prin platforma PRO – poți face aceeași tranzacție explicata anterior, dar stocarea trebuie să fie făcută în platforma PRO. Siguranța acestei alegeri este garantată.

Câte monede sunt în circulație?

stellar

Când a fost lansat, au fost emise 100 de miliarde de XLM, oferta aceasta a crescut anual cu 1% până când au fost în circulație 105 – de fiecare dată când se face o tranzacție, se “ard” 0,00001 XLM.

Unicitatea monedei

Stellar este unic prin oferta completă, iar principalele caracteristici sunt:

  • Poate fi utilizată foarte ușor
  • Este o rețea complet descentralizată
  • Rețeaua permite tranzacțiile între valute și active diferite
  • Transferurile sunt procesate aproape instant și la preț foarte mic

Prețul Stellar

La momentul scrierii, prețul Stellar este de 0.10683300 EUR. Prețul s-a modificat cu -0.00474193 EURO în ultimele 24 de ore și un volum de tranzacționare de 123,922,602 EURO. Are o capitalizare de piață de 2,681,651,617 EURO și un fond de circulație de 50,001,787,718 XLM. Cel mai mare preț înregistrat vreodată de XLM a fost de 0,73 EURO, iar cel mai mic preț de 0.00 EURO.

Concluzie

Stellar este o inovație, acesta acționând ca un sistem de plăți transfrontalier pentru orice criptomonedă sau monedă tradițională. Majoritatea oamenilor îl consideră un XRP descentralizat destinat consumatorilor, nu instituțiilor.

Indiferent de alegerea ta, Bitcoin Romania este aici pentru tine cu platforma pro.bitcoinromania.ro și cu cea mai mare rețea de ATM-uri, de 74 de locații fizice, pentru a reuși, împreună cu echipa noastră profesionistă, să faceți cele mai bune mișcări în piața crypto. Articolul prezentat mai sus nu este un îndemn la a cumpăra moneda Stellar, scopul lui este de a învăța tot ce trebuie să știi dacă ai auzit vreodată despre această monedă și ești tentat în a o achiziționa.

Blog-ul nostru prezintă previziuni ale criptomonedelor, susținute de analiști, foarte atent documentate. Nu vă sfătuim să cumpărați decât acele monede în care aveți cu adevărat încredere, a căror white paper l-ați citit și îi înțelegeți scopul și misiunea lor. Cel mai important, nu vă sfătuim să investiți banii pe care nu sunteți dispuși să-i pierdeți. Piața crypto este foarte frumoasă, dar suferă volatilitate, ceea ce poate însemna, mai ales pentru un începător, risc ridicat. Totodată, piața crypto este înconjurată de scammeri, de aceea vă sfătuim să analizați foarte bine platforma cu care alegeți să lucrați. În acest moment prețul Bitcoin este unul scăzut si ne putem bucura de o reducere extraordinară înainte de un nou val de creșteri.

Ia cele mai înțelepte alegeri, alături de cei mai pricepuți oameni din domeniu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *