Charles Hoskinson a anuntat colaborarea Cardano cu un consortiu european

29 ianuarie 2020 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Charles Hoskinson, directorul executiv al IOHK, compania de dezvoltare care sta in spatele blockchain-ului public Cardano, a declarat recent ca echipa sa lucreaza cu un consortiu din Uniunea Europeana pentru a studia toate cazurile de utilizare a tehnologiei registrului distribuit. Initiativa grupului provine dintr-una dintre cele mai importante tendinte tehnologice din anii precedenti, dat fiind faptul ca tot mai multe companii, banci si chiar institutii guvernamentale continua sa exploreze tehnologii precum blockchain.

Anul 2019 a fost unul de dezvoltare majora a tehnologiei, numeroase institutii si organizatii utilizand blockchain pentru eficientizarea procedurilor de lucru. In luna noiembrie, vice-guvernatorul Bancii Centrale Franceze a solicitat autoritatilor ca tehnologia registrului distribuit sa fie utilizata in decontarile si sistemele de plata realizate in Europa. In aceeasi luna, trei societati de la Crucea Rosie din Norvegia, Danemarca si Kenya au implementat un sistem bazat pe blockchain cu scopul de a comertul si de a stimula activitatea economica in comunitatile locale. Automobili Lamborghini, producatorul celor mai ravnite masini sport, a declarat in aceeasi perioada ca va testa tehnologia blockchain in operatiunile sale de autentificare.

Acum, Hoskinson a declarat ca va colabora cu un consortiu european pentru a publica in vara lui 2020 o lucrare de cercetare a tuturor modurilor de utilizare a tehnologiei. Consortiul numit Priviledge a obtinut deja finantare din programul de cercetare si inovare Horizon 2020 al UE si isi propune sa abordeze problemele de confidentialitate legate de adoptarea mainstream a tehnologiei. Acest grup se concentreaza pe cautarea de solutii si dezvoltarea tehnologiei registrului distribuit (DLT), deoarece tot mai multe companii si guverne solicita serviciile lor.

Desi se bazeaza in primul rand pe tehnici cryptografice, DLT-urile implementate in prezent nu abordeaza confidentialitatea. Prin urmare, sunt necesare noi tehnici si protocoale cryptografice pentru a proteja datele, pentru a facilita aceste aplicatii si pentru a face ca DLT-urile sa isi indeplineasca promisiunile”, au declarat reprezentanti ai grupului. Consortiu cuprinde membri din toate domeniile, de la universitati precum Universitatile din Salerno, Edinburgh sau Universitatea Tehnologica din Eindhoven, precum si companii din sectorul fintech, precum IBM sau GuardTime.

 

Sursa: https://www.crypto-news-flash.com/cardano-announces-next-big-partnership-that-pushes-adoption/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *