Co-fondatorul Apple considera ca Bitcoin este uimitor

29 iunie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, a participat la conferinta tech NEX din New York, unde a facut noi declaratii referitoare la Bitcoin si tehnologia Blockchain. Steve Jobs si Steve Wozniak au fondat impreuna compania Apple Computer Inc., care a fost pionierul computerelor personale moderne incepand cu anii ’70. Wozniak, care la inceputul acestei luni a declarat ca Bitcoin este “aur digital pur”, continua seria afirmatiilor bullish pentru cryptomoneda-rege. Acesta a mentionat in cadrul conferintei NEX ca Bitcoin este “pur si simplu uimitor”.

co-fondatorul apple bitcoin uimitor

Wozniak s-a remarcat ca fiind un sustinator vocal al BTC in ultimul an: in octombrie 2017, Wozniak afirma ca Bitcoin este mai bun decat aurul, dar si decat dolarul american. La inceputul acestei luni, Steve Wozniak a atras atentia pasionatilor si investitorilor crypto prin declaratiile de la conferintele Consensus. Co-fondatorul Apple declara atunci ca “Bitcoin este aur digital pur” si va deveni, in aproximativ 10 ani, alegerea principala pentru o moneda internationala. “In ultima instanta, lumea va avea o moneda unica, Internetul va avea o moneda unica. Eu personal cred ca va fi Bitcoin”, a declarat acesta la inceputul lunii.

In ceea ce priveste tehnologia Blockchain, declaratiile lui Wozniak par derutante. In ciuda faptului ca a descris tehnologia care sta la baza cryptomonedelor drept un balon asemanator perioadei dotcom, Steve Wozniak a complimentat Blockchain spunand ca este “un sistem descentralizat si total de incredere”. El a declarat ca tehnologia Blockchain are un potential real de implementare, insa strategia trebuie sa fie una pe termen lung. “Nu se schimba intr-o zi, o multime de idei legate de Blockchain sunt foarte bune, dar fiind lansate prea devreme, se pot ‘arde’ fara sa fie pregatite pentru stabilitate pe termen lung”.

Tehnologia Blockchain, in timp ce este atasata intrinsec cryptomonedelor, are numeroase aplicatii si in alte sectoare. Potrivit CNBC, Wozniak a discutat in cadrul conferintei si despre posibilitatea ca, in viitor, tehnologia Blockchain sa fie utilizata ca un concurent de retea sociala pentru Facebook.

Sursa: https://www.cnbc.com/2018/06/26/apple-co-founder-steve-wozniak-says-blockchain-hype-signals-bubble.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *