Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 27-28 iunie – Bitcoin Romania

29 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin, ethereum, ripple

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 27-28 iunie – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru zilele precedente (miercuri și joi – 27, 28 iunie) a înregistrat o scădere de 2.81%, considerând prețul de deschidere al zilei de miercuri de la $6249.1 și cel al închiderii de joi de la $6133.1, având maximul la $6280.8 și minimul la $5984.9

btc

Discutam în ediția trecută a Jurnalului Crypto despre posibilitatea retestării nivelelor $6042.6 și $6151.9. Acestea au constituit zona în care Bitcoin a oscilat pe parcursul ultimelor 2 zile. Nivelul secund de suport a fost testat chiar odată cu lumănarea de deschidere a sesiunii de miercuri. După 3 atingeri ale suportului, a treia lumănare în cauză formând un „hammer” (indicat pe grafic – lumănare care prevestește o posibilă creștere a prețului), BTC a testat nivelul superior al canalului de consolidare, atingând maximul chiar în aceeași zi, cu ultima lumănare a sesiunii. Tot în  acest canal de consolidare mai putem observa un preț cheie pe care l-am folosit și data trecută și care și-a păstrat rolul de pivot: $6088.

Joi seara prețul a format o serie de lumănări roșii până a intrat sub nivelul de suport, urmând ca mai apoi să testeze două zone importante: prima, „Zona de cerere a cumpărătorilor” fiind aceeași despre care speculam că ar putea fi retestată în comentariile trecute, iar a doua – „Canalul major de suport” – zona dintre $5835 și $5810 – prețuri care au funcționat ca suport și rezistență în cazuri precedente, la începutul anului. Zona aceasta de suport oferă cea mai puternică susținere din partea cumpărătorilor de până acum. O închidere pe un timeframe mai mare sub această zonă ar reprezenta un semnal important de alarmă, deoarece următorul suport important se află sub $5500.

La ce ne putem aștepta?

Speculez că zona aceasta va oferi suportul necesar. După o consolidare pe măsură, retestarea nivelului de la $6042 este  scenariul cel mai probabil.

* Ethereum *

Evoluția Ethereum pentru zilele precedente (miercuri și joi – 27, 28 iunie) a înregistrat o scădere de 4.73%, considerând  prețul de deschidere al zilei de miercuri de la $429.32 și cel al închiderii de joi de la $420.78, având maximul la $446.88 și minimul  la $417.71

eth

Ethereum a format față de dolarul american un canal de consolidare între $429.32 și $441.65. Zona a fost stabilită încă de miercuri, având o zonă de oscilație de $23.34, respectiv 6.77%, între punctul de minim de la ~$418 și cel de maxim de la $447.

Spre deosebire de Bitcoin, ETH a mai avut un nivel intermediar de suport – la $420, pe care l-a testat miercuri, în jurul după-amiezii și joi noaptea, odată ce nivelul superior de suport a fost invalidat. Tot în această zona, ETH a acumulat o oarecare tensiune (încadrată cu un chenar roșu, mic), înainte de a invalida și acest nivel de suport.

Într-un mod asemănător cu BTC, Ethereum a testat canalul de suport dintre $413.71 și $415.43, însă acesta a avut și o  închidere (pe timeframe-ul folosit – cel de 15 minute) sub nivelele menționate.

Ce ar putea urma pentru ETH?

Deși volumul de vânzare pe ETH nu este la fel de ridicat ca pe BTC, nu înseamnă că acesta n-ar putea să apară în acest  weekend. Un alt lucru de care ETH n-a avut parte este testarea pragului psihologic de la $400. S-ar putea ca acest lucru să se întâmple până la ediția următoare a Jurnalului Crypto. Fie că nivelul este atins, fie că nu – țin să fac un mic avertisment: prețurile curente – atât de pe BTC și ETH – ar putea reprezenta un moment riscant pentru vânzare, datorită nivelelor la care ne aflăm dintr-o perspectivă macro.

Țineți cont de faptul că ne aflăm la o retragere de peste 70% pe ambele monede.  După ce consolidarea necesară este efectuată, tin să cred că ETH va testa pragurile superioare marcate cu „Suport” – care ar putea deveni rezistențe locale.

* XRP / BTC *

XRP, moneda protocolului Ripple, favorizat de majoritatea băncilor „curioase” față de sfera crypto, se apropie de un nivel  important de suport. Haideți să analizăm cryptomoneda aflată momentan pe locul 3, din punct de vedere al capitalizării totale.

Notă: analiza graficului este făcută pe un timeframe de 4 ore, adică fiecare dintre lumănările roși sau verzi prezente mai  jos reprezintă reacția prețului timp de 240 de minute. În grafic avem încapsulate ultimele 100 de zile – din 18 martie până în prezent.

Notă 2: zonele albastre reprezintă rezistența; cea roșie – suportul.

xrpbtc

Prima dată în care XRP a testat zona de suport dintre 7400 și 7300 satoshi a fost chiar data din care începe analiza – 18  martie. La momentul respectiv, prețul nu a format decât o umbră menită să ofere lichiditate pozițiilor de long (de cumpărare) adoptate în această zonă – putem afirma cu certitudine că aceasta a fost o zonă „plină de lichiditate” la momentul respectiv datorită respingerii violente care a avut loc: moneda a beneficiat de o creștere de 15% într-o singură zi, până la zona intermediară de rezistență aflată între 8530 și 8380 satoshi. Interesant este faptul că aici a avut loc o reacție la fel de puternică: vânzătorii au respins zona încărcându-se cu poziții de short. Aceste reacții n-au fost deloc întâmplătoare, ci au stabilit două zone importante pe care vom observa că prețul le-a respectat mai târziu.

Odată respins din zona albastră aflată în mijloc, XRP a avut parte de o corecție lentă (comparativ cu impulsul) până înapoi în zona de suport, unde a consolidat timp de o săptămână. Odată ieșit decisiv în sens negativ din această zonă, o formațiune de  inverse Head& Shoulders a fost formată pe parcursul următoarelor două săptămâni. Avându-și punctul de minim la ~6900 satoshi, în zona capului, și linia de gât (neckline-ul) chiar la nivelul inferior al zonei noastre de suport, Ripple a avut parte de o reacție cel puțin ciudată a prețului după completarea formațiunii: o creștere de ~800 satoshi, până aproape de prima zonă de rezistență, continuată de o retragere totală, înapoi în punctul din care a plecat, după care a urmat încă o creștere, mult mai explozivă decât prima, până în a  doua zonă de rezistență. Zilele 12 și 13 aprilie au fost foarte volatile pentru traderii acestei monede.

O consolidare de 3 zile în canalul inferior de rezistență a fost suficientă pentru creșterea de proporții care a urmat: cumpărătorii au bifat o victorie de ~37%, până la 11000 satoshi, nivel la care și-au încasat bucuroși câștigul. A urmat o scădere, formarea unui fanion (pennant) și o altă scădere până în zona 9000 – 8880 satoshi, zonă care a funcționat ca suport pe parcursul a 12 zile – din 25 aprilie până în 7 mai, în formarea altui pennant. După ce la scurt timp după zona aceasta a fost confirmată ca fiind rezistență, Ripple a suferit o altă scădere până în canalul roșu de suport, unde cumpărătorii au afișat un interes deosebit.

Pe parcursul următoarelor 3 săptămâni, nivelul orizontal de la 7693 satoshi a oferit suportul necesar consolidării care a avut loc. După 3 testări, cumpărătorii au hotărât că o împingere a prețului către zivelul superior de rezistență este din nou necesar și au marcat o altă creștere de ~18%.

3 iunie a fost data în care ultimul punct de maxim a fost înregistrat: 8930 satoshi. De atunci și până în prezent, Ripple se  alfă într-o lentă fază corectivă, în care a consolidat la toate fostele nivele de rezistență, fără a le transforma însă în suport. Intrarea  recentă a prețului sub nivelul 7693 satoshi, urmată de o retestare din sens inferior ar trebui să tragă un semnal de alarmă cumpărătorilor, lucru care indică că retestarea zonei roșii este foarte probabilă pentru zilele următoare.

Spor & trade safe.
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *