Fondatorul LTC, Charlie Lee: platile cu crypto – recomandate in criza actuala

2 aprilie 2020 bitcoin, cryptomoneda, litecoin

Articol scris de Cristina Dinica

Multe industrii au suferit pierderi consistente pe parcursul acestui an, iar estimarile pentru perioada urmatoare nu sunt optimiste pentru majoritatea sectoarelor economice. Criza neobisnuita, cauzata de pandemia coronavirusului, pare sa nu afecteze atat de mult industria crypto – un organism viu, independent, care se supune propriilor legi. Spre deosebire de pietele traditionale, Bitcoin a recuperat singur scaderea suferita in luna martie: pentru scurt timp, la jumatatea lunii precedente, BTC scadea sub valoarea de 3.800 de dolari per unitate. Ulterior cursul Bitcoin cunostea o corectie si incheia luna peste pragul de 6.000 dolari, pentru ca acum sa depaseasca 6.660 dolari.

Intr-adevar toata piata crypto este intr-un trend pozitiv in ultimele zile, in conditiile in care lunile februarie si martie au inregistrat fluctuatii masive, marcate fiind de scaderi semnificative. Principalul motiv pentru cresterea inregistrata de cryptomonede in general este clarificata de catre fondatorul Litecoin, Charlie Lee, cu referire la LTC in mod special.

Potrivit lui Lee, exista numeroase cazuri de utilizare pentru cryptomonede, dincolo de tranzactiile cu scopul specularii cursului si de stocarea valorii. Decontarea platilor si confidentialitatea tranzactiilor se afla in partea de sus a listei de avantaje. Platile cu crypto sunt recomandate mai mult ca niciodata, acum, in criza, in contextul distantarii sociale si a protectiei impotriva coronavirsului.

Lee a explicat recent modul in care Fundatia Litecoin lucreaza la modelarea si imbunatarirea LTC, cea de-a saptea cryptomoneda din lume in functie de capitalizarea de piata, pentru a deveni un mijloc de schimb fiabil. “In ceea ce priveste Litecoin ne propunem sa ne indreptam mai mult catre plati pentru ca oamenii sa cheltuiasca efectiv monedele, spre deosebire de a le tine doar cu scopul de magazin de valoare. Puteti vedea ca exista tot mai multe bancomate care sustin Litecoin, unde oamenii isi pot cumpara si vinde cu usurinta Litecoin pentru numerar. Obiectivul nostru este ca LTC sa fie folosit ca bani. Este modalitatea de a stoca valoarea si, in acelasi timp, se poate utiliza pentru a achizitiona bunuri si servicii”, a spus acesta.

Bitcoin Romania va ofera 2 platforme online pentru a tranzactiona LTC si alte monede consacrate la cel mai bun curs: trade.bitcoinromania.ro si pro.bitcoinromania.ro.

 

Sursa: https://dailyhodl.com/2020/03/31/litecoin-creator-charlie-lee-shifts-focus-to-crypto-payments-and-privacy/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *