Cartile de colorat ale lui Satoshi sau trolling cu scop caritabil

21 iunie 2019 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Toti membrii comunitatii crypto cunosc numele lui Satoshi Nakamoto, pseudonimul persoanei (sau grupului de persoane) care a creat Bitcoin si white paper-ul sau. Doua carti diferite tiparite sub numele lui Satoshi Nakamoto au aparut recent disponibile pentru pre-comanda pe Amazon, urmand sa fie disponibile din data de 28 iunie. Potrivit descrierii de pe site, cartile sunt opera lui “Satoshi Nakamoto, renumitul inventator al lui Bitcoin”.

Una dintre lucrari este de fapt o carte de colorat, intitulata The Official Bitcoin Coloring Book, si cuprinde, potrivit descrierii, 64 de pagini relaxant, dar si distractiv de colorat, printate pe “hartie alba stralucitoare” – inca o referire la opera initiala a lui Satoshi. “Descoperiti relaxarea si calmul interior transmise de cartea de colorat, starea de zen care va poate ajuta sa valorificati potentialul extraordinar al lui Bitcoin”, se arata in descriere.

Profilul autorului afirma ca “100% din redeventele cartii vor fi folosite pentru a sprijini programele de educatie ecologica care servesc tineretului defavorizat”. De asemenea, potrivit paginii de produs, in carte se sustine faptul ca este inclusa si o serie de indicii referitoare la o “nepretuita comoara Bitcoin”, pe care se prespune ca Nakamoto a ascuns-o undeva in adancul internetului. Este in mod evident o informatie neverificata, precum si faptul ca cele doua carti ar fi, intr-adevar opera creatorului Bitcoin.

In cei 10 ani de la lansarea primei cryptomonede, multi au pretins ca sunt Satoshi Nakamoto, dar afirmatiile lor au fost intotdeauna intampinate cu scepticism si dovezile neconcludente. In tot acest timp, nimeni nu a reusit sa convinga comunitatea crypto ca este creatorul BTC. In mod evident, cartile si publicarea lor reprezinta trolling la nivel inalt si identitatea autorului nu poate fi identificata. Insa tinand cont de faptul ca toate veniturile vor fi directionate catre asociatii de caritate, totul pare sa fie o actiune distractiva in numele unei cauze bune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *