Unul dintre posibilii candidati la presedintia SUA este pro-crypto

29 ianuarie 2019 blockchain, cryptomoneda

Articol scris de Cristina Dinica

Howard Schultz, un potential candidat la presedintia SUA considera ca, in viitor, cryptomonedele ar putea fi utilizate la scala larga. Schultz, fostul CEO si actualul presedinte onorific al Starbucks, a anuntat recent ca intentioneaza sa candideze pentru cea mai inalta functie din SUA. Anterior, acesta declarase ca, din punctul sau de vedere, cryptomonedele fac parte dintr-o viitoare economie digitala fara numerar.

Schultz, a carui carte a fost lansata luni, a anuntat ca se gandeste sa se inscrie in cursa pentru presedintia Statelor Unite din postura de candidat independent. Fostul CEO al cunoscutului lant de cafenele a discutat atat despre cryptomonede, cat si despre blockchain in cadrul unei conferinte trimestriale privind profitabilitatea din ianuarie 2018.

Acesta a declarat investitorilor ca exista posibilitatea ca Bitcoin sa nu devina cea mai utilizata cryptomoneda, insa tehnologia blockchain are numeroase utilizari potentiale, in special prin facilitarea trecerii la noi modele de plata. Schultz a facut atunci declaratii referitoare la modalitatea in care cryptarea va fi incorporata in strategia de plati digitale pe termen lung a companiei.

Vorbesc despre posibilitatea ca asta sa se intample – nu pe termen scurt, dar in cativa ani de acum – consumatorii avand incredere in ceea ce priveste o moneda digitala. Nu aduc acest lucru in discutie pentru ca Starbucks ar dezvolta sau ar investi intr-o moneda digitala, ci pentru ca ne gandim la viitorul companiei noastre si la viitorul comportamentului consumatorului”, a declarat atunci Schultz, care acum a anuntat ca este unul dintre potentialii candidati la presedintia SUA.

Howard Schultz nu este primul afacerist care se gandeste la o economie digitala, fara numerar. La sfarsitul anului trecut, Jack Ma, presedintele Alibaba si al conglomeratului Ant Financial, declara ca acorda o atentie deosebita tehnologiei Blockchain si Bitcoin, care ar putea conduce in timp la infiintarea unei societati fara numerar.

Sursa: https://www.coindesk.com/former-starbucks-ceo-and-presidential-hopeful-is-pro-crypto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *