Belarus isi manifesta interesul fata de criptomonede

29 ianuarie 2019 accepta bitcoin, bitcoin, blockchain, criptomoneda, cryptomoneda, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Belarus isi manifesta interesul fata de criptomonede prin intermediul celei mai mari banci comerciale din fostul stat comunist. Aceasta doreste introducerea tranzactionarii de criptomonede, fiind o propunere in premiera. Desi alte banci si-au mai aratat pana acum interesul fata de zona crypto, in special prin utilizarea tehnologiei blockchain, niciuna nu a produs introducerea cryptomonedelor ca produs destinat tranzactionarii, alaturi de alte monede fiat.

Vestile sunt de bun augur, mai ales in contextul actual al pretului, ziua de astazi fiind minimul inregistrat pana acum in 2019. La momentul redactarii articolului, perechea BTC / USD se tranzactioneaza la 3.410 dolari, in scadere cu 2% fata de cursul de deschidere a sesiunii de tranzactionare de astazi. Bitcoin a rupt si un nivel de sprijin crucial de la 3.460 de dolari, care a acoperit o actiune similara puternica in jos pe 25 noiembrie 2018.

Piata criptomonedelor ar putea sa nu aiba performante uluitoare in ceea ce priveste preturile, dar tehnologia continua sa evolueze si sa devina profund integrata in economie. Acest lucru este valabil mai ales in cazul natiunilor mai mici care se confrunta cu o oportunitate de a face o schimbare in noua economie digitala. Cel mai recent exemplu al acestui lucru poate fi vazut in Belarus, unde cea mai mare banca manifesta interes in infiintarea propriului exchange crypto.

Potrivit unui raport al Agentiei Telegraph din Belarus, Belarusbank examineaza acum fezabilitatea infiintarii unui schimb digital de active, asa cum a declarat presedintele bancii, Viktor Ananich, pentru postul de televiziune Belarus1. Acest lucru este vazut ca o parte a strategiei focusarii pe digitalizare pe care banca intentioneaza sa o adopte pentru anul 2019. „Consideram o posibilitate de a implementa un nou serviciu. Lucram la asta „, a spus Ananich.

Desi nu este la fel de bine dezvoltata in aceasta zona ca Elvetia sau Malta, Belarus a luat masuri pentru a promova dezvoltarea industriei interne a criptomonedelor. Guvernul a legalizat activitatile din zona de afaceri legate de activele digitale in martie 2018 si a adoptat noi reglementari menite sa creeze conditii si mai favorabile pentru start-up-urile cripto mai tarziu in acest an. In luna noiembrie a anului trecut, news.Bitcoin.com a raportat ca numarul companiilor inregistrate in High Technologies Park din Belarus a crescut la aproape 400.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *