Bitcoin si Ethereum rescriu istoria finantelor

24 februarie 2020 bitcoin, ethereum

Articol scris de Alexandra Popescu

JP Morgan Chase & Co, cea mai mare banca din SUA, a mentionat printr-un comunicat importanta tehnologiei blockchain in domeniul bancar. In acelasi raport a fost scoasa in evidenta importanta lui 2019 ca fiind anul cel mai reprezentativ in ceea ce priveste cresterea monedelor digitale. Centrul de investitii bancare mentioneaza ca banii digitalizati prin tehnologia blockchain, in special Bitcoin si Ethereum – principalele cryptomonede, vor avea un efect profund asupra platilor si industriei. Studiul efectuat incearca sa demonstreze evolutia procedurilor bancare prin integrarea tehnologiei.

„Lucrurile de baza sunt acum in vigoare pentru adoptarea unanima a tehnologiei blockchain, in acelasi timp in care se creeaza fundatia pentru dezvoltarea monedelor digitale ale bancilor centrale si a platilor rapide” au remarcat cercetatorii. Spre exemplu banca centrala a Suediei a solicitat o abordare tehnologica digitala a fiatului. Nu de mult au anuntat un test pilot pentru moneda digitala e-krona.

Raportul subliniaza trei domenii principale in care cryptomonedele si tehnologia blockchain se pot integra: serviciul financiar, serviciul comercial si serviciile bancare, fiind domeniile care justifica folosirea acestora. „Monedele digitale au loc in portofoliile investitorilor ca o acoperire impotriva pierderii increderii in moneda interna, cat si in modalitatile de plata” au spus in continuare cercetatorii.

Se preconizeaza ca tendinta va continua cu bancile centrale si guvernele care exploreaza modul de a muta banii rapid peste granita, in cateva minute, prin utilizarea monedelor digitale pe blockchain-uri sigure. Finalizarea unei astfel de tranzactii dureaza in prezent de la trei pana la cinci zile lucratoare. Provocarile de extindere a cryptomonedelor, impreuna cu volatilitatea pietei, au creat deschideri pentru bancile mari de a lansa alte tipuri de monede digitale care pot valorifica tehnologia care sta la baza BTC, oferind in acelasi timp solutii pentru intreprinderi.

Prin Bitcoin Romania puteti cumpara Bitcoin, Ethereum si alte cryptomonede la cel mai avantajos curs cu 0% comision. Nu uita ca mai sunt doar 5 zile pana lansam noua platforma special pentru traderi prin care beneficiati de cel mai bun curs! Intra pe trade.bitcoinromania.ro pentru a fi la curent cu toate surprizele pe care le-am pregatit pentru tine!

Sursa: https://bitcoinist.com/jpmorgan-says-blockchain-changing-finance/

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *