Italia, Suedia si Republica Ceha impart presedintia Parteneriatului UE Blockchain

11 iulie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Italia, Suedia si Republica Ceha sunt cele 3 state care vor impartasi urmatoarea perioada de presedintie de un an a Parteneriatului European Blockchain. In urma unei intalniri ce a avut loc la Bruxelles, cele trei tari au preluat presedintia pentru urmatorul an, mai precis in perioada iulie 2019 si iulie 2020, si au responsabilitatea de a asista in continuare organizatia in misiunea acesteia.

Parteneriatul European Blockchain a fost lansat in aprilie 2018, cu ocazia evenimentului Ziua Digitala, organizat de Comisia Europeana. Acordul a fost atunci semnat de 22 de state care si-au propus sa faca din Europa liderul mondial in domeniul inovarii digitale. Prin declaratia semnata, cele 22 de state si-au asumat faptul ca isi vor folosi resursele comune si vor colabora la proiectele de cercetare si dezvoltare pentru utilizarea tehnologiei Blockchain.

In data de 1 aprilie 2018, Austria, Belgia, Bulgaria, Republica Ceha, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Irlanda, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia si Regatul Unit au semnat acordul pentru infiintarea Parteneriatului. Italia a aderat la parteneriat patru luni mai tarziu, in septembrie 2018. State precum Liechtenstein, Danemarca si Romania s-au alaturat initiativei ulterior.

Marco Bellezza, consilierul juridic al lui Luigi Di Maio, ministrul pentru Comunicatii si Inovare Digitala, totodata si coordonatorul delegatiei italiene a Parteneriatului UE a facut declaratatii in legatura cu preluarea presedintiei parteneriatului de catre Italia, alaturi de Suedia si Republica Ceha. “Presedintia italiana a Parteneriatului UE pentru Blockchain este o prima recunoastere a activitatii desfasurate pe acest front, din dorinta ministrului Luigi Di Maio, in scopul de a conferi Italiei un rol de lider in proiectele europene bazate pe Blockchain. Aceasta este o oportunitate unica de a promova in continuare cunoasterea si utilizarea acestei tehnologii in beneficiul cetatenilor si al intreprinderilor prin consolidarea cooperarii in cadrul UE”, a spus acesta.

Sursa: https://cointelegraph.com/news/italy-to-lead-european-blockchain-partnership-until-july-2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *