Bitcoin – un impact mai mare asupra societatii decat internetul

28 august 2019 bitcoin, blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Bitcoin continua sa se tranzactioneze putin peste 10.000 de dolari, dupa bull run-ul inceput in aprilie, soldat cu un curs de peste 12.800 de dolari per unitate la sfarsitul lunii iunie, iar apoi 12.500 de dolari la sfarsitul lui iulie. Desi acum BTC intampina rezistenta la 10.500, miliardarul Tim Draper ramane concentrat pe traiectoria pe termen lung a cryptomonedei. Acesta este de parere ca Bitcoin si tehnologia blockchain vor transforma industrii intregi, avand un impact mult mai mare asupra societatii decat internetul.

Draper, unul dintre cei mai bullish investitori si promotori ai cryptomonedelor, este cunoscut ca fiind unul dintre investitorii initiali in companii precum Skype, Tesla, Hotmail si Twitter. Evolutia pietei crypto are, potrivit lui Draper, aceleasi caracteristici cheie prezente in oportunitatile de investitii din anii ‘90.

Cand a aparut internetul, am fost foarte incantati si am finantat o multime de companii, iar internetul a transformat comunicatiile si informatiile si jocurile si divertismentul. Dar acum avem tehnologii noi si ele incep cu Bitcoin – aceasta tehnologie magica care ne-a permis cumva sa avem o moneda globala de incredere, care nu este legata de nici o forta politica. Si este o moneda deschisa, transparenta, globala, iar tehnologia care a construit Bitcoin are si alte aplicatii. De exemplu, blockchain-ul reprezinta un registru perfect. Pastreaza o evidenta perfecta a banilor sau poate tine o evidenta perfecta a datelor”, a spus specialistul.

In luna mai, Tim Draper declara ca BTC va ajunge la un ATH de 250.000 de dolari in urmatorii patru ani. In cel mai recent interviu, acesta a declarat ca impactul pe care il va avea cryptomoneda asupra societatii depaseste aspectul financiar. Potrivit specialistului, Bitcoin si tehnologia registrului distribuit vor avea un impact semnificativ mai mare decat internetul.

Daca incepeti sa combinati aceste tehnologii, acestea sunt mai mari decat internetul. Asigurarile, serviciile bancare, comertul si finantele, asigurari si imobiliare, asistenta medicala, guverne – toate aceste lucruri au potentialul de a fi transformate complet. Si acesta este momentul. Si simt ca acele industrii sunt de 10 pana la 100 de ori mai mari decat industriile care au fost afectate de internet”, a declarat Draper.

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=AgJ5-PUGZo8

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *