Bitcoin isi croieste drum pe piata mainstream

14 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

O lunga perioada, Bitcoin a reprezentat un subiect de nisa, un domeniu de care erau interesati in principal programatorii si pasionatii de tehnologie. In timp, Bitcoin a atras atentia investitorilor, dezvoltatorilor si antreprenorilor, care au recunoscut potentialul pe care il au Bitcoin si tehnologia Blockchain. In momentul actual putem spune ca Bitcoin nu mai este un subiect de nisa, ci a patruns in piata mainstream.

bitcoin-piata-mainstream

Perceptia publicului larg in ceea ce priveste piata crypto este poate cel mai bine evidentiata de numarul in crestere de utilizatori de wallet-uri. Numarul mare de utilizatori este dovada concreta a faptului ca Bitcoin si celelalte cryptomonede sunt pe cale de a intra in epoca adoptarii in masa.

In timp ce din ce in ce mai multe intreprinderi si companii mari accepta Bitcoin, comercianții mai mici inca nu se indreapta in aceeasi directie. Unul dintre cele mai mari obstacole pe care piata crypto trebuie sa le depaseasca este usurarea accesului si pentru aceasta categorie. Totusi, asta nu a descurajat publicul.

Conform Blockchain.info, numarul de wallet-uri Bitcoin s-a dublat din ianuarie 2017 pana in ianuarie 2018. Daca la inceputul anului trecut erau aproape 11 milioane de wallet-uri, in ianuarie existau peste 21,5 milioane de wallet-uri. La momentul editarii articolului, Blockchain.info confirma existenta a aproximativ 23,6 milioane de wallet-uri. De asemenea, furnizorii altor wallet-uri au confirmat cresterea numarului de portofele in decursul anului anterior.

Potrivit analistilor, numarul utilizatorilor Bitcoin ar putea sa ajunga la 200 de milioane pana in anul 2024, avand in vedere rata de crestere exponentiala a BTC. Conform predictiilor, cu 200 de milioane de utilizatori activi, Bitcoin va patrunde in piata mainstream – intr-o prima faza printre firmele de investiții si investitorii mari si mijlocii. Pe masura ce acestia se vor muta pe piata crypto, se va produce un efect de domino. Apoi tot mai multi indivizi vor folosi in mod curent Bitcoin, ceea ce ar putea  inlocui, in timp, monedele conventionale.

Disclaimer: Bitcoin Romania nu face recomandari de portofel electronic, intrucat acestea nu sunt gestionate de noi. Pentru stocarea cryptomonedelor recomandam folosirea BTR Vault, serviciu exclusiv oferit de Bitcoin Romania, ce ofera cel mai ridicat nivel de siguranta si securitate.

Surse: https://coinidol.com/bitcoin-mass-adoption-steam-rolls-ahead/

https://blockchain.info/charts/my-wallet-n-users

https://www.ccn.com/exponential-growth-number-bitcoin-users-reach-200-million-2024/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *