Cum afecteaza decizia Google cursul Bitcoin?

15 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Google a anuntat ca va interzice publicitatea online care promoveaza cryptomonedele incepand din luna iulie. Aceasta noua politica influenteaza atat rezultatele motorului de cautare, cat si reclamele de pe YouTube. Se vizeaza blocarea tuturor formelor de reclama, de la bannere pana la animatii. Decizia Google a fost facuta publica in cursul zilei de ieri prin actualizarea Termenilor si Conditiilor, conform carora vor fi blocate reclamele referitoare la cryptomonede si continutul asociat.

Decizia-Google-Bitcoin

Numarul de reclame inselatoare si asa-zise “fake news” a crescut ingrijorator de mult in ultimii ani, potrivit unui raport Google. Motorul de cautare a eliminat aproximativ 780 milioane de reclame in 2015, pentru ca in 2016 numarul sa fie mai mare decat dublu: 1,7 miliarde. In 2017 Google a eliminat peste 3,2 miliarde de anunturi, asta insemnand o medie de 100 reclame/secunda.

Decizia Google nu are un impact direct asupra Bitcoin, prima cryptomoneda descentralizata din lume. Bitcoin este una dintre putinele cryptomonede care nu au un departament de marketing si, mai mult decat atat, nu cauta sa atraga fonduri. Acesta a fost conceputa pentru a se baza pe un protocol open-source, descentralizat.

Bitcoin este probabil singura cryptomoneda care nu depinde de marketing, asadar nu este surprinzator faptul ca reactia comunitatii Bitcoin a fost una preponderent pozitiva. Multi dintre investitori sunt incantati ca motorul de cautare va afisa doar rezultate organice. “Vesti bune pentru Bitcoin! Proiectele legitime nu au nevoie de publicitate. Exista, de asemenea, suficient continut pe Youtube si acoperire in ziare si TV.

Scott Spencer, reprezentant Google, a declarat intr-o postare pe blogul companiei ca scopul a fost imbunatatirea experientei utilizatorilor. “Fie ca este vorba de eliminarea anunturilor daunatoare sau intruzive, imbunatatirea experientei anunturilor online va continua sa fie o prioritate pentru noi”. Astfel, decizia Google a fost luata pentru a limita riscul la care se expun cei interesati de piata crypto si pentru a le oferi utilizatorilor siguranta tranzactiilor.

 

Surse: http://bitcoinist.com/google-ban-cryptocurrency-ads-bitcoin-not-affected/

https://www.forbes.com/sites/emmawoollacott/2018/03/14/google-bans-cryptocurrency-ads/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *