Filantrop anonim face donatii de peste 5000 Bitcoin

13 martie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

La sfarsitul anului trecut, fondatorul unei organizatii anonime a promis ca va face donatii de peste 5000 Bitcoin catre diferite asociatii de caritate. In mod evident, acest anunt a atras atentia asupra Pineapple Fund nu numai datorita sumelor promise, ci si datorita interesului publicului pentru cryptomonede.

Pana in prezent, Pineapple Fund, al carui fondator foloseste numele Pine pentru a-si pastra anonimatul, a oferit peste 5000 Bitcoin, care au fost convertiti in peste 50 de milioane de dolari. Fondurile au fost impartite intre 59 de organizatii, donatiile pornind de la 250.000 dolari si ajungand la 5 milioane de dolari. Site-ul Pineapple Fund nu specifica ce clauze sustine. Totusi, aproximativ jumatate din donatii au fost acordate organizatiilor care au ca domeniu de activitate cercetarea sau oferirea de servicii medicale.

donatii-bitcoin

Printre organizatiile care au receptionat fonduri din partea Pineapple Fund se numara si Watsi, o platforma non-profit care permite donatorilor sa finanteze asistenta medicala pentru persoanele din tarile in curs de dezvoltare. Chase Adam, co-fondatorul Watsi, considera ca donatiile in Bitcoin reprezinta o modalitate rapida de a ajuta organizatiile “sa se concentreze asupra misiunii lor”.

Una dintre cele mai mari donatii a fost primita de Open Medicine Foundation (OMF), un grup ce finanteaza cercetarile stiintifice ce au ca scop vindecarea bolilor cronice. In ianuarie si februarie, Linda Tannenbaum, reprezentanta OMF, a fost notificata via email de primirea a doua donatii in Bitcoin. Aceasta a convertit donatiile in fiat, in total 5 milioane dolari – cea mai importanta donatie catre organizatie. Spre comparatie, OMF a strans donatii in valoare de 3 milioane de dolari pe tot parcursul anului 2017 si 12 milioane de dolari de la fondare, in 2012.

Intr-un interviu acordat revistei Forbes, fondatorul Pineapple Fund a dezvaluit ca a intrat pe piata crypto atunci cand era inca un fenomen obscur. Acesta a acumulat o cantitate mare de Bitcoin, care in timp au ajuns la o valoare considerabila. Pine considera ca ar fi o risipa sa foloseasca doar el acei bani si a inceput sa faca donatii de peste 5000 Bitcoin considerand ca poate face un bine  societatii, cu eforturi minime.

Surse: https://www.forbes.com/sites/gregoryferenstein/2018/02/28/bitcoin-mega-philanthropist-pineapple-talks-about-his-gift-to-psychedelic-research/#3d4e8c332583

https://observer.com/2018/03/mysterious-bitcoin-donor-gives-53m-bitcoin-charity-groups/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *