Bitcoin depaseste $ 4,000 datorita cererii japoneze puternice

14 august 2017 pretul bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Datorita cererii in materie de criptomonede venita din tara soarelui-rasare, pretul monedei digitale Bitcoin a depasit un nou prag de 4.000 de dolari in acest weekend; astfel aceasta crestere a fost determinata de cererea japoneza puternica, potrivit publicatiei CNBC.

Criptomoneda a fost tranzactionata la finalul saptamanii trecute la o valoare de pana la 4.000,93 $, in crestere cu sapte la suta fata de valoarea precedenta de 3.941 dolari, iar in prezent se tranzactioneaza la 4.072 de dolari la momentul redactarii articolului.

800x-1

Performanta Bitcoin in 2017

Pretul monedei virtuale a crescut pana acum de patru ori in 2017, cu o crestere de aproximativ 40% doar in luna august. Piata de capital a cripto valutei a crescut, de asemenea, la aproximativ 64 de miliarde de dolari.

Intre timp, tranzactionarea Bitcoin in yeni japonezi a reprezentat aproape 46% din volumul total al comertului mondial; tranzactionarea Bitcoin in dolari americani a reprezentat in jur de 25 la suta, in timp ce comertul cu Bitcoin in moneda fiat sud-coreeana si yuani chinezi a reprezentat aproximativ 12 la suta pentru fiecare moneda fiat.

Potrivit analistilor, performanta excelenta a Bitcoin pe piata se datoreaza, in parte, abilitatii monedei digitale de a supraviețui divizarii pe data de 1 august 2017, care a vazut lansarea noii monede digitale Bitcoin Cash. Scindarea a dus la cresterea cererii si a interesului investitorilor, in special al investitorilor institutionali, in Bitcoin.

Viitorul proiectat de Bitcoin si cresterea cererii pe piata cripto

In ciuda performantelor sale remarcabile, Bitcoin se confrunta inca cu un viitor nesigur. Cryptomoneda ar putea fi impartit din nou in noiembrie 2017, datorita implementarii planificate a celei de-a doua etape a propunerii de upgrade denumita Segregated Witness (SegWit).

In postul sau din Twitter, Chris Burniske, autorul noii cartii „Crypto-active: Ghidul investitorilor inovativi pentru Bitcoin„, a declarat ca preturile Bitcoin si cautarile facute pe Google au dus la corectii de preturi istorice pentru toate criptomonedele.

sursa: https://www.cnbc.com/2017/08/12/bitcoin-vaults-to-new-record-above-4k-boosted-by-japan-and-multiplying-its-value-fourfold.html

https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-08-14/bitcoin-surges-past-4-000-as-speed-breakthrough-to-fuel-spread

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *