Un nou record se inregistreaza: piata de capital pentru 10 criptomonede insumeaza 1 b $

11 august 2017 bitcoin, tranzactionare

Articol scris de Mirona Noru

Un nou record se inregistreaza: piata de capital pentru primele 10 criptomonede ca nivel de tranzactionare si popularitate insumeaza peste 1 miliard de dolari.

August a fost o luna in care s-a inregistrat record dupa record in spatiul criptomonedelor. In primul rand, pretul Bitcoin a atins un nou maxim. Apoi, alimentat de raliurile de crestere a preturi Bitcoin si Ethereum, valoarea totala a tuturor monedelor digitale a urcat la 125 miliarde de dolari, depasind astfel un nou record anterior. Saptamana aceasta insa pietele au stabilit inca un record: numarul de cripto cu limite de piata depasesc 1 miliard de dolari.

dddddaffa

Dupa cum raporteaza CoinMarketCap, fiecare criptomoneda din top 10 are acum un plafon de piata care depaseste 1 miliard de dolari. De la inceputul lunii august, au participat trei jucatori la „Clubul de 1 miliard de dolari”: Bitcoin Cash, IOTA si NEO.

Bitcoin Cash si influenta sa

Bitcoin Cash a ajuns imediat in clubul miliardarilor, urmarindu-si victoria dupa hard-fork-ul din blocul principal si s-a clasat pe locul trei in clasamentul total al pietei. La un moment dat, acesta a avut o evaluare de peste 10 miliarde de dolari, dar a scazut de la 4,9 miliarde de dolari.

bitcoin-cash-price-chart
Aceast nou record stabilit este o veste excelenta pentru ecosistemul cripto, deoarece indica faptul ca investitiile sunt generate in diverse proiecte si platforme. Speram ca acest lucru va incuraja inovatiile care vor aduce beneficii comunitatii in ansamblu. Timpul va spune daca clubul cripto-miliardarilor va continua sa accepte noi membri.

QTUM, situata pe locul 11, si-a dublat plafonul de piata pana la 860 milioane de dolari saptamana trecuta, in timp ce pe locul 12 se afla Monero si pe locul 13 pe Stratis; fiecare trebuie sa creasca cu aproximativ 250 milioane de dolari pentru a depasi pragul.

Cu toate acestea, in cazul in care pietele vor avea un ritm in scadere, unii dintre cei care au aderat recent la acest club ar putea fi revocati.

CoinMarketCap

sursa: https://coinmarketcap.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *