Bancomatele bancilor sud-coreene vor primi suport Bitcoin

23 noiembrie 2017 accepta bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Bancomatele bancilor sud-coreene vor primi in scurt timp suport Bitcoin. Desi suna cam ciudat sa mergi pana la un bancomat tipic bancar si sa vezi o optiune de a cumpara Bitcoin, Coreea de Sud se dovedeste inca o data un stat revolutionar din punct de vedere al implementarii tehnologiilor inovatoare. Aceasta implementare la bancomatele traditionale nu se poate intampla subit la o scara semnificativa in viitorul apropiat, insa noul parteneriat dintre Nautilus Hyosung si Just Cash instiinteaza unele schimbari majore.

aaaa

Este important de retinut pentru traderii Bitcoin ca acest lucru nu va fi neaparat o lansare globala, deoarece se pare ca aceasta caracteristica va fi limitata in prezent la Coreea de Sud. Capacitatea de a tranzactiona Bitcoin utilizand bancomatele regulate va fi cu siguranta una convenabila pentru utlizatorii de cripto.

Tranzactiile cripto vor functiona destul de asemanator cu tranzactiile la ATM-urile traditionale. In majoritatea tarilor, utilizatorii pot folosi ATM-uri pentru a depune, a retrage si chiar a trimite bani altor persoane, daca este necesar. Acestea sunt un plus valoros pentru functionarii bancari obisnuiti, desi s-ar putea ajunge la desfiintarea unor locuri de munca in acest proces. Scopul este de a crea un nou ecosistem de transfer de criptografie, care se bazeaza in principal pe scanarea codului QR. Dupa cum majoritatea oamenilor stiu foarte bine, Bitcoin s-a bazat pe tranzactii realizate prin scanarea de coduri QR in lumea reala de ceva timp.

Desi acest serviciu se va concentra in prezent pe Bitcoin, exista planuri de a adauga suport si pentru alte cripto. In momentul de fata, ramane neclar ce monede se afla pe lista respectiva, dar prima prioritate este aceea de a asigura ca totul functioneaza bine cu transferurile legate de Bitcoin. Avand in vedere ca exista peste 8.000 de ATM-uri active care urmeaza sa fie modificate in Coreea de Sud, va dura probabil un timp pana cand echipa de lucru ajunge la integrarea altcoins.

Actualizarea bancomatelor pentru a suporta tranzactiile cu Bitcoin este un proiect foarte ambitios, sa spunem cel putin. In acelasi timp, nimeni nu poate nega ca aceasta schimbare este una benefica. Tranzactionarea cu Bitcoin, mai ales in conditiile in care pretul continua sa creasca in fiecare saptamana, este o prioritate maxima. In timp ce acest parteneriat sud-coreean nu va genera neaparat dividende majore, acesta stabileste un precedent interesant pentru restul lumii de urmat. Indiferent daca alte companii vor urma sau nu aceasta tendinta, ramane de vazut.

KryptoMoney.com-South-Korean-regulators-may-tax-bitcoin

sursa: https://www.financemagnates.com/cryptocurrency/news/nautilus-hyosung-just-cash-team-enable-bitcoin-atm-transaction/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *