Automobili Lamborghini va testa tehnologia blockchain

21 noiembrie 2019 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Automobili Lamborghini, producatorul celor mai ravnite masini sport, va testa tehnologia blockchain in operatiunile sale de autentificare. Lamborghini este folosit deseori drept simbol al succesului pe piata crypto, multi traderi declarand ca si-au cumparat masina de lux din profiturile realizate. Acum producatorul masinilor de lux va folosi o platforma blockchain pentru a urmari autenticitatea automobilelor vandute pe piata secundara.

Potrivit unui comunicat, “Cand un Lamborghini este revandut, vehiculul trece adesea prin 800 pana la 1.000 de verificari de certificare care au loc la sediul Lamborghini din Sant’Agata Bolognese, Italia”. Pentru a se asigura ca clientii cumpara un Lambo autentic cu piese originale, compania implica o retea larga de terti, precum dealeri, case de licitatii, magazine de reparatii, fotografi si multe altele, pentru a ajuta la documentarea istoriei fiecarei masini. Tehnologia Blockchain va ajuta la imbunatatirea acestui lucru, cred reprezentantii Lamborghini, prin strangerea tuturor partenerilor intr-o singura retea distribuita de incredere.

In viitor, “fiecare vehicul va avea un record de serviciu imuabil, inclusiv restaurare, proprietate anterioara si asa mai departe”, iar fiecare autoturism va fi “inarmat impotriva falsificarii potentiale”. Paolo Gabrielli, Head of Sales la Automobili Lamborghini, a declarat ca producatorul auto a fost intotdeauna curios de noile tehnologii, in ciuda istoriei lungi a companiei fondate in 1963. “Blockchain ne va permite sa ducem inovatia noastra cu un pas mai departe, accelerand autenticitatea vehiculelor noastre mai repede ca niciodata”, a spus acesta.

Lamborghini este cunoscut ca fiind un simbol al succesului in general, dar mai ales pe piata crypto. Acesta este motivul pentru care multi traderi au declarat ca si-au cumparat masina de lux din profiturile realizate din tranzactiile cu cryptomonede. Exista totusi si exceptii: Roger Ver, evanghelistul Bitcoin Cash, a declarat anul trecut ca detinea o astfel de masina inainte de aparitia Bitcoin, dar a vandut-o pentru a cumpara si mai multi BTC, cryptomoneda in care crede, indiferent de volatilitatea pietei. In mod asemanator, Jason A. Williams, fondatorul fondului digital de gestionare a activelor Morgan Creek Capital Management, a pus un Lamborghini la vanzare pentru Bitcoin la inceputul acestui an.

 

Sursa: https://cointelegraph.com/news/lamborghini-now-uses-salesforce-blockchain-to-certify-heritage-cars

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *