Aeroporturile din Elvetia vor folosi un program bazat pe tehnologia Blockchain

31 mai 2018 blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

Swissport, compania care furnizeaza servicii de manipulare a incarcaturii la sol pentru aeroporturile din Elvetia, lanseaza un program-pilot bazat pe tehnologia Blockchain. Programul va fi lansat in colaborare cu Olam, o organizatie non-profit care are ca scop dezvoltarea unei platforme open source pentru partenerii din lantul de distributie.

elvetia

Hendrik Leyssens, aflat la conducerea operatiunilor globale la Swissport, a declarat ca Blockchain ar putea scurta durata de realizare a tranzactiilor, va imbunatati securitatea si va reduce costurile operationale. “Gandind dincolo de mesajele traditionale, Blockchain ar putea deveni noul standard care sa ne permita sa depasim lipsa cronica de transparenta care este caracteristica lanturilor de aprovizionare fragmentate”, a spus Leyssens.

Swissport nu va aplica acest program doar in ceea ce priveste manevrarea incarcaturii. Programul va fi aplicat si in colaborare cu Winding Tree, o platforma specializata pe rezervari de calatorii B2B bazata pe Blockchain, care deja colaboreaza cu Lufthansa in acest sens. Parteneriatul dintre compania din Elvetia, Swissport, si Winding Tree se va concentra, initial, pe aplicarea tehnologiei asupra serviciilor turistice clasice, catre calatorii independenti, cum ar fi accesul la saloanele aeroportului.

Ne asteptam sa obtinem beneficii durabile din partea acestei tehnologii pentru industrii fragmentate la nivel mondial, cum ar fi serviciile de aviatie si lantul de aprovizionare. Tehnologia Blockchain va schimba modul in care furnizorii de servicii, clientii si partenerii vor tranzactiona intre ei. Vrem sa ne familiarizam cu acest tip de tehnologii la inceputul procesului de inovare si sa colaboram cu liderii tehnologiei pentru a explora potentialul sau in afacerea noastra in diferite moduri de utilizare”, a declarat Florian Eggenschwiler, care supravegheaza Unitatea de Inovare a Swissport.

In ultimele luni, tot mai multe companii, banci, institutii financiare si organizatii guvernamentale au inceput sa experimenteze si sa adopte tehnologia Blockchain. Gigantul Samsung are in vedere utilizarea unei platforme de tip Blockchain pentru gestionarea retelei si lantulului de aprovizionare global. De asemenea, Walmart, cunoscutul lant de hypermarketuri si magazine alimentare din Statele Unite, a anuntat recent ca este gata sa utilizeze tehnologia Blockchain pentru a reduce deseurile.

 

Sursa: http://blocktribune.com/blockchain-pilot-for-cargo-handling-launched-by-swiss-aviation-company-swissport/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *