Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 31.05 – Bitcoin Romania

31 mai 2018 analiza tehnica, bitcoin, ethereum, Iota, ZCash

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – Analiza Zilei 31.05 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru ziua precedentă (miercuri, 30 mai) a înregistrat o scădere de 1.21%, considerând prețul
de deschidere al zilei de $77465.3 și cel al închiderii de $7375.1, având maximul la $7560.0 și minimul la $7270.5

btc-usd

Privind evoluția crypto-monedei dintr-o altă perspectivă, respectiv de pe un timeframe mai mare, lumănarea zilei de ieri a fost cea care a încapsulat scăderea cea mai mică din ultimele 10 zile, din punct de vedere procentual. Vorbeam ieri de acapararea de tip bullish (bullish engulfing) care a avut loc pe daily; punând lucrurile cap la cap și analizând mișcarea relativ slabă a vânzătorilor în ziua imediat următoare, ar trebui să luăm în considerare posibilitatea de a interpreta ziua de ieri ca pe o consolidare înainte de continuarea ascensiunii.

În prima parte a zilei Bitcoin s-a consolidat între nivelul de rezistență al zilei curente și cel al zilei de luni (marcate, de altfel, pe grafic), avându-și maximul în același punct cu cel al zilei – $7560.0 – și minimul la $7435. După 14 ore de oscilare între cele două prețuri menționate, vânzătorii s-au impus din nou dar au făcut-o cu un volum descendent de vânzare (după cum se poate observa în partea de jos a graficului).

După această vânzare, a doua parte a sesiunii (țin să menționez – sesiunea zilei este încadrată de fiecare dată între cele două linii roșii verticale punctate din partea stângă și dreaptă a graficului) a continuat consolidarea într-o formațiune de tip fanion/ pennant. Consolidarea din patternul respectiv a indicat pe indicatori (Stoch în cazul de față) un semnal de „oversold”, semnal care indică o posibilă întoarcere a prețului după consolidare, lucru care s-a văzut astăzi.

* Ethereum *

Evoluția Ethereumului pentru ziua precedentă (miercuri, 30 mai) a înregistrat o scădere de 1.81%, considerând prețul  de deschidere al zilei de $567.27 și cel al închiderii de $557.01, având maximul la $585.44 și minimul la $541.9

eth-usd

La fel ca și la Bitcoin, Ethereum a atins maximul zilei în prima parte a sesinuii, cumpărătorii fiind însă lipsiți de hotărâre, lucru care se poate observa și după volumele reduse de cumpărare care au susținut creșterea prețului. Spre deosebire de Bitcoin, ETH nu a format un canal de consolidare orizontal ci unul descendent cu un maxim care coincide cu maximul zilei și cu un minim la $558, preț care a fost însă străpuns mai târziu, odată cu scăderea afișată de Bitcoin.

Diferența observabilă odată cu scăderea suferită de ambele crypto-monede (BTC și ETH) este cea în care volumul de vânzare de pe ETH a fost unul mult mai ridicat și chiar ascendent decât cel de pe BTC. Odată descoperit minimul zilei, Ethereum a continuat să oscileze într-un canal ușor ascendent, respectând linia oblică de trend  (marcată pe grafic cu o linie neagră punctată) pe întreg parcursul zilei.

La momentul scrierii acestui comentariu, ETH fliltrează cu nivelul superior al rezistenței orizontale de la $570.

* IOTA / BTC *

Evoluția IOTA pentru ziua precedentă (miercuri, 30 mai) a înregistrat o scădere de 0.06%, considerând prețul
de deschidere al zilei de 0.00021269 BTC și cel al închiderii de 0.00021257 BTC, având maximul la 0.0002198 BTC și minimul la 0.00020636 BTC

iota-btc

În această ediție a Jurnalului Crypto oferit de Bitcoin România oferim două analize de tip Altcoin/BTC. Vă invităm călduros să precizați în comentarii dacă preferați analiza acestei parități peste cea de tip Altcoin/USD.

Pe un timeframe mai mare, respectiv daily, întreaga mișcare realizată de IOTA pe parcursul zilei, contra Bitcoin, s-a concretizat într-o lumănare de tip doji în care prețul de deschidere a fost foarte apropiat (dacă nu chiar identic – în funcție de exchangeul ales pentru analiză) de prețul de închidere.

Într-un mod similar cu acțiunea care a avut loc și față de paritatea cu dolarul, IOTA și-a întâmpinat maximul zilei încă din primele două ore ale sesiunii, stabilind totodată și punctul de plecare al unei linii de trend descendente – lucru care indică faptul că partea superioară a  lumănării de tip doji de care am vorbit adineauri a fost atinsă înaintea părții inferioare.

Cele două linii orizontale încadrate pe grafic (0.0002126 BTC și 0.0002144 BTC) au jucat în mare parte rol de pivot pe parcursul zilei  – acestea funcționând atât ca rezistență cât și ca suport pe parcursul sesiunii.

Minimul zilei a fost atins în a doua parte a zilei, acesta fiind susținut de vânzători printr-un volum ridicat. Totodată, punctul minim este și prețul de plecare al unei discutabile formațiuni de tip pennant, marcată pe grafic cu linie punctată.

* ZEC / BTC *

Evoluția ZCash pentru ziua precedentă (miercuri, 30 mai) a înregistrat o scădere de 1.32%, considerând prețul
de deschidere al zilei de 0.033051 BTC și cel al închiderii de 0.032616 BTC, având maximul la 0.033898 BTC și minimul la 0.0321 BTC

zec-btc

După creșterea subită de acum două săptămâni de care ZEC s-a bucurat, creștere cauzată de anunțul făcut de membrii echipei de developeri pe rețelele de socializare, Zcash se află în această perioadă într-o fază corectivă.

Prima parte a sesiunii găsește ZEC oscilând într-un canal paralel, deasupra liniei orizontale de rezistență a zilei precedente, această consolidare nefiind însă susținută de volum, după cum se poate observa în partea inferioara a graficului. Odată ce cumpărătorii au fost depășiți  de situatie și n-au putut susține presiunea impusă de vânzători, prețul a început să sufere un declin, formând în orele imediat următoare o  formațiune de tip „falling wedge” (marcată pe grafic cu linie neagră punctată). Ieșirea din acest „wedge” a fost însă de partea cumpărătorilor, fiind susținută și de un volum bun de cumpărare.

Minimul zilei s-a aflat la un nivel foarte apropiat de linia orizontală de suport a zilei precedente, lucru care indică un interes al cumpărătorilor în această zonă.

Spor& trade safe!

-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *