Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 28.04 – 03.05 – Bitcoin Romania

4 iunie 2018 analiza tehnica, bitcoin

Articol scris de Cristian Bot

Jurnalul Crypto – Analiza Săptămânii 28.04 – 03.05 – Bitcoin Romania

* Bitcoin *

Evoluția Bitcoin pentru săptămâna precedentă (28 aprilie – 3 iunie) a înregistrat o creștere de 5.16% considerând prețul de deschidere al  săptămânii de $7339.6 și cel al închiderii de $7718.0, având maximul la $7779.0 și minimul la $7040.0

btc

Privind lucrurile dintr-o perspectvă mai „în spate” (din punct de vedere al lumănărilor), putem spune că săptămâna trecută a fost una cu caracter corectiv față de celelalte 3 săptămâni negative care au precedat-o. Prețul a înregistrat fluctuații de $739 între minimul și maximul  sesiunii.

Prima zi a săptămânii, respectiv -luni 28 aprilie-, a început prin a atinge maximul zilei de $7470 în prima parte a sesiunii, pentru ca mai apoi următoarele două ore să marcheze o scădere cu volum ridicat, găsind un prim minim la $7170, acesta urmând ca spre sfârșitul zilei și începutul următoarei să fie depășit pentru a descoperi un nou preț care a coincis cu minimul săptămânii: $7040.0. Prima parte a zilei de marți s-a desfășurat într-o zonă cu volatilitate redusă(între $7040 și $7162), având un preț pivot la $7120, zonă care a marcat primul low din analiza acestei săptămâni.

Odată realizată consolidarea necesară în zona sus-amintită, în jurul orei prânzului prețul a explodat însoțit de volum, marcând o creștere  de $318, respectv 4.42%, urmând să consolideze din nou în jurul linii orizontale de rezistență din jurul prețului de $7500. După o consolidare destul de lungă, de aproximativ 27 de ore, timp în care prețul a format un canal ușor ascendent și un prim punct de HIGH (marcat pe grafic), piața a decis  că retestarea suportului este necesară pentru a putea continua ascensiunea: în orele imediat următoare ale zilei de miercuri, prețul a suferit din nou o scădere de 2.9% -respectiv $219-, volumul fiind însă descendent de această dată pe parcursul scăderii – lucru care indică o nehotărâre, un semn „de slăbiciune” din partea vânzătorilor.

După ce suportul din zona $7300 a fost retestat cu succes, prețul formând și de această dată un canal ascendent, acesta a continuat să urce  treptat și să consolideze pe parcursul celor două zile imediat următoare -miercuri și joi- prețul având o volatilitate foarte redusă pe parcursul primei zile menționate, abia depășind fluctuații de $100. După ce pe parcursul următoarelor 17 ore prețul a retestat linia orizontală de suport de la $7340  (în urma unei scăderi de $250 marcată vineri), cumpărătorii au stabilit un al doilea HIGHER LOW, formând și de această dată un canal paralel ascendent.

Creșterea care a precedat acest canal a fost din nou susținută de volum, după cum se poate vedea și în partea de jos a graficului, pe cei doi indicatori (Volum si Historigrama MACD).

Weekendul acesta Bitcoin a marcat din nou o zonă cu volatilitate foarte redusă, probabil din cauza algoritmilor care sunt însărcinați cu rolul vinde și cumpăra moneda la prețuri cheie. Am lăsat analiza detaliată a acestor zile pentru partea cealaltă a Jurnalului Crypto – Analiza de weekend.

btc2

* Din punct de vedere tehnic *

Întreaga mișcare a ultimelor 7 zile a format, privind de pe un timeframe mai mare, un rising wedge la care minimul și maximul coincid cu cele  ale săptămânii. Un indiciu care ar putea indica faptul că vânzătorii s-ar putea impune din nou în următoarele zile este faptul că această creștere lentă vine însoțită de un volum descendent (după cum se poate observa în josul graficului).

Totuși, acest tip de pattern -rising wedge- este cunoscut și pentru imprevizibilitatea de care poate da dovadă de multe ori, motiv pentru care am marcat pe grafic posibile niveluri orizontale de rezistență (unul în apropierea pragului psihologic de $8000 și un altul imediat peste $8200), in  cazul în care volumul de cumpărare apare mai târziu și prețul o ia în sus. De cealaltă parte, dacă patternul este respectat și prețul coboară, se pot  observa pe grafic liniile orizontale care ar putea juca rol de suport.

Un alt indicator pe care îl urmăresc deseori pe lumănări mai mari de 4 ore este Norul lui Ichimoku (Ichimoku’s Cloud sau Ichimoku Kinko Hyo).

Interesant este faptul că acesta a început să-și schimbe culoarea de la roșu la verde – schimbarea trendului conform acestui indicator are loc numai dacă prețul reușește să închidă peste linia roșie și să se mențină deasupra acesteia și implicit deasupra norului.

Spor& trade safe!

-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *