Adoptarea crypto: un proces sigur, dar de durata

17 decembrie 2018 bitcoin vs banks, cryptomoneda, reglementare, tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

altcoins

Bitcoin a scazut cu mai mult de 80% fata de cel mai inalt nivel atins in decembrie 2017. Cryptomoneda rege a scazut de la inceputul acestui an, atragand dupa sine si alte monede importante, precum Ethereum si Ripple. Daca in aceeasi perioada a anului trecut Bitcoin se apropia rapid de ATH-ul (all time high) de aproape 20.000 de dolari, de aceasta data trendul in piata este unul bearish. Chiar si in aceasta situatie, comunitatea crypto crede ca adoptarea monedelor digitale va revolutiona industria serviciilor financiare si, de ce nu, poate chiar societatea in forma ei de acum. Folosind cryptomonede si tehnologia registrului distribuit se poate imbunatati sistemul financiar traditional.

Mike Novogratz, fostul partener Goldman Sachs si cunoscut sustinator al pietei crypto, are un avertisment puternic pentru traderii crypto. Acesta a declarat ca “revolutiile nu se intampla peste noapte”, asadar nici aceasta schimbare majora in ceea ce priveste sistemul financiar nu se va realiza in viitorul apropiat. Fostul manager al Fortress Investment Group, firma de administrare a investitiilor, si-a reconfirmat astfel predictia de la mijlocul acestui an. El declara atunci ca adoptarea la scala larga a cryptomonedelor si a tehnologiei Blockchain se va produce in urmatorii 5-6 ani.

Cu toate acestea, Novogratz ramane increzator ca Bitcoin va reveni. “Cred ca Bitcoin va fi aur digital”, a spus acesta. Intr-un interviu recent, Novogratz ofera o perspectiva personala asupra monedelor digitale descentralizate. Un sustinator infocat al cryptomonedelor, acesta a declarat anterior ca peste 20% din averea sa personala este stocata in cryptomonede precum ETH.

Luna trecuta Novogratz a declarat ca, in ciuda scaderii din piata, Bitcoin va depasi pragul de 6.800 de dolari, pentru a “incheia anul la 8.800-9.000 dolari”. Acesta a dat detalii spre cum vede evolutia BTC pe termen scurt si mediu. “Pana la sfarsitul primului trimestru va ajunge 10.000 de dolari, iar dupa aceea vom reveni la noi maxime – pana la 20.000 de dolari sau mai mult”. Investitorul isi mentine perspectiva optimista si crede in adoptarea la scala larga a cryptomonedelor, in ciuda evolutiei recente a pietei.

 

Sursa: https://ethereumworldnews.com/mike-novogratz-bitcoin-wont-fall-zero-crypto-bull/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV