Jurnalul Crypto – Analiza Zilelor 12-13 Decembrie

14 decembrie 2018 analiza tehnica, ethereum

Articol scris de Cristian Bot

bitcoin romania

* ETH/BTC *

* În ultimele comentarii ale Jurnalului Crypto, am discutat împreună despre evoluția monedelor principale (BTC, ETH, XRP) față de USD. Iată că în ediția de astăzi revenim asupra unui format mai rar abordat: evoluția unei crypto-monede față de Bitcoin. Mai exact, vom discuta paritatea ETH/BTC, urmând ca spre final să încercăm să speculăm o potențială mișcare (și direcția acesteia).

* Într-un mod foarte similar cu ce ne-a afișat paritatea ETH/USD, prezentată în comentariul de miercuri (aveți aici o imagine de ansamblu asupra graficului), graficul de mai sus a concesionat aceeași formațiune de triunghi simetric (pennant) în partea stângă. Avându-și media în jurul nivelului de rezistență de la 0.034 BTC, marcat cu o linie roșie groasă în partea superioară, „rezolvarea” acestui pattern a fost de partea vânzătorilor, în primul rând datorită trendului predominant: cel bearish. Scăderea a fost foarte bruscă, următoarea lumânare fiind cea care a adus prețului un declin de 11.3%

* A urmat o perioadă de consolidare cu volatilitate redusă, timp de 22 de zile. Range-ul acesteia n-a depășit mișcări cu o anvergură mai mare de 4%, singura excepție fiind cea din 15 octombrie, când lumănarea de pe timeframe-ul ales de noi – 1D/ daily – „a înțepat” pentru o perioadă foarte scurtă de timp nivelul superior. Reprezentând probabil un „short squeeze” (mișcare menită să lichideze pozițiile de short), observăm că prețu și-a reluat cursul normal chiar de la următoarea lumânare. Nivelul de suport pe care ETH l-a stabilit aici, în vecinătatea a 0.03 BTC, avea să fie următorul prag depășit și transformat din nou în rezistență odată cu retestarea din sens opus: acest lucru s-a întâmplat în 20 noiembrie, dată de la care putem observa realizarea unui canal descendent – datorită faptului că partea inferioară a acestuia nu este clar definită, am încadrat-o pe grafic doar pe cea superioară.

* Următorul nivel de interes: 0.0289 BTC, preț la care ETH a găsit suport în 12 septembrie, lumânare sub wick-ul căreia am lăsat un like pentru o identificare mai ușoară. Deși aceasta „a săpat” adânc după stop loss-uri, închiderea aifșată avea să aibe o importanță în evoluția prețului, chiar dacă au trecut mai bine de 70 de zile. Într-un final și acest nivel a fost testat dinspre sud, fiind confirmat de participanții la piață ca rezistență. Linia „de trend” a coincis cu cea orizontală, motiv pentru care ETH a fost respins la nivelul respectiv, testând 0.0259 BTC – un nivel important pentru cumpărători, pe care vor încerca cu siguranță să-l protejeze.

La ce ne putem aștepta?

Este foarte important ca nivelul curent (cel marcat cu albastru) să nu fie depășit și retestat din sens opus – lucru care a conduce la confirmarea acestuia ca rezistență. Dacă acest lucru nu se întâmplă în zilele următoare, ETH/BTC are șanse mari să retesteze primul nivel de rezistență, de la 0.0289 BTC.

Spor& trade safe!
-Cristian Boț, analist tehnic Bitcoin România

©2018 BitcoinRomania | Declinarea Responsabilității: Acest mesaj este strict cu caracter informativ, nu este o recomandare sau sfat de tranzacționare pentru nici un instrument financiar și nu reprezintă sub nici o formă termenii și condiții oficiale sau angajamente în relația cu BTR Exchange SRL. Nu există și nu este oferită nicio garanție că informațiile prezentate sunt complete sau exacte. Orice opinie exprimată este strict părerea subiectivă a persoanei care a emis acea opinie și nu reprezintă punctul de vedere oficial al BitcoinRomania, BTR Exchange SRL. BTR Exchange nu oferă nicio garanție că informațiile oferite sunt complete, corecte și precise, existând posibilitatea unei erori tehnice sau umane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *