Bitcoin Romania - Sunati la 0760 43 10 63

Ghid Robocoin ATM

Ultima actualizare: 20 februarie 2016

BATM-urile Bitcoin Romania opereaza acum pe o noua platforma software. In premiera, meniul de pe aparat, ca si tichetele emise, sunt in limba romana 🙂 (aveti, desigur si optiunea “engleza” la dispozitie).

Diferenta majora fata de versiunea anterioara presupune ca acum utilizatorul trebuie sa aiba propriul portofel pentru bitcoin, daca doreste sa ii vanda, iar acest transfer trebuie efectuat in termen de 5 minute de la obtinerea “Tichetului de vanzare si remitere” de la aparat. Sunt necesare doar doua confirmari pentru a putea fi retrasi banii. Procedura este descrisa inclusiv pe tichetul mentionat anterior, care trebuie pastrat in bune conditii pana la retragerea efectiva a banilor din aparat.

Cumparatorii pot veni cu propriul portofel electronic sau cu codul QR al acestuia, tiparit pe hartie, ori pot opta pentru emiterea de catre aparat a unui portofel de hartie ce va putea fi ulterior importat intr-un alt portofel electronic. La cumparare aparatul nu emite tichet in mod automat – daca doriti acest lucru, apasati butonul “Tipareste bon”.

Pastrati tichetele pana la finalizarea tranzactiilor, pentru a solutiona eventuale disfunctionalitati tehnice.

 

Ghid de utilizare Robocoin ATM – versiunea 3.0

Soft-ul ATM-urilor Romit (noul nume al Robocoin) a fost actualizat la versiunea 3.0. Pentru a putea tranzactiona bitcoin trebuie sa va creati un cont pe oricare dintre ATM-urile Romit. Daca aveti, deja, un cont Romit, urmati instructiunile de la punctul B.

A. Creati un cont pe ATM:

Click pe “BUY BITCOIN”
Introduceti numarul de telefon mobil [Retelele de telefonie mobila acceptate: Orange, Telekom (fostul Cosmote), Vodafone, Digi]. Click pe “Sageata albastra”, click pe “Agree” (termeni si conditii).
Introduceti codul de securitate primit prin SMS de la Romit. Click pe “Sageata albastra”.
Creati-va propriul cod de securitate (pin) din 4 cifre. Click pe “Sageata albastra”.
Re-introduceti codul pin ales anterior. Click pe “Sageata albastra”.
Fotografiati-va actul de identitate, folosind camera frontala a ATM-ului. Click pe “Take a picture of your ID”. Se verifica claritatea si incadrarea pozei. In functie de caz se de click pe Retake (reface poza) sau Accept (accepta).
Fotografiati-va folosind camera frontala a ATM-ului, Click pe “Take a picture of your face” si asteptati incheierea numaratorii inverse: 3,2,1..
Veti primi un mesaj de confirmare “Felicitari, contul a fost creat…”.
Contul creat pe ATM-ul Romit poate fi accesat si online, la adresa https://wallet.romit.io/login. Prima data cand va accesati contul online dati click pe “CREATE YOUR WEBSITE ACCOUNT”. Selectati tara in care este inregistrat numarul de telefon mobil folosit la crearea contului, introduceti numarul de telefon fara prima cifra (0) si codul dumneavoastra pin; Romit va va transmite un SMS cu un cod de securitate care trebuie introdus in campul specificat. Ulterior, veti introduce o adresa de email valida (la care veti primi un link de activare) si o parola. Odata finalizat contul, cand veti dori sa il accesati online, o veti putea face folosind adresa de email si parola.

B. Tranzactionarea pe ATM:

BUY BITCOIN / SELL BITCOIN / WITHDRAW BITCOIN / DEPOSIT BITCOIN

Intrati in cont – click pe oricare din cele patru meniuri mentionate mai sus, in functie de operatiunea pe care doriti sa o efectuati, introduceti numarul de telefon utilizat la crearea contului, codul pin personal si codul de securitate trimis prin SMS de Romit.
Pentru a cumpara XBT accesati meniul “Buy bitcoin” – introduceti bancnotele, una cate una, in receptorul de bancnote semnalizat cu luminite verzi; ATM-ul accepta orice tip de bancnota RON; pe ecran se va actualiza suma in lei depusa si XBT achizitionati; cand doriti finalizarea tranzactiei faceti click pe “Finish”; daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “No/Logout”.
Pentru a vinde XBT accesati meniul “Sell bitcoin” (vinde XBT) si selectati, valoarea in RON pe care doriti sa o obtineti de la ATM, in limita soldului disponibil, afisat in partea superioara a ecranului. ATM-ul poate emite doar aceste doua tipuri de bancnote (50 RON si 100 RON). Exista o limita maxima de tranzactionare stabilita de operator, pe cont si pe zi, afisata in partea stanga sus a ecranului (“Limit”). Ocazional, aceasta limita poate fi mai mica, indicand lipsa temporara de numerar in ATM. Daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “No/Logout”.
Pentru a trimite XBT la o alta adresa selectati “Withdraw Bitcoin” (retrage XBT), scanati codul QR al adresei de destinatie la camera frontala a ATM-ului, setati valoarea XBT pe care doriti sa o trimiteti si dati click pe butonul “Finish”, daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “No/Logout”.
Pentru a primi XBT in contul dumneavoastra dintr-un alt portofel selectati “Deposit Bitcoin” (depune XBT) – se va afisa un cod QR cu adresa la care trebuie trimisi XBT pentru a va alimenta contul. Daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “No/Logout”.
Pentru a reveni la meniu, apasati pictograma Home amplasata in partea stanga sus a ecranului.

Ghid de utilizare Robocoin ATM – versiunea 2.0

Soft-ul ATM-urilor Robocoin a fost actualizat la versiunea 2.0. Pentru a putea tranzactiona bitcoin trebuie sa va creati un cont pe oricare dintre ATM-urile Robocoin. Daca aveti, deja, un cont Robocoin, urmati instructiunile de la punctul B.

A. Creati un cont pe ATM:

 • Click pe “Get Started”
 • Click pe “I agree” (termeni si conditii)
 • Introduceti numarul de telefon mobil (Retelele de telefonie mobila acceptate: Orange, Telekom (fostul Cosmote), Vodafone. Click pe “Next”.
 • Introduceti codul de securitate primit prin SMS de la Robocoin. Click pe “Next”.
 • Creati-va propriul cod de securitate (pin) din 4 cifre. Click pe “Next”.
 • Re-introduceti codul pin ales anterior. Click pe “Next”.
 • Fotografiati-va folosind camera frontala a ATM-ului. Click pe “Take picture”.
 • Selectati “Use the webcam” si fotografiati-va actul de identitate, folosind camera frontala a ATM-ului. Click pe “Scan ID”.
 • Veti primi un mesaj de confirmare “Felicitari, contul a fost creat…”. Click pe “Dismiss”.

Contul creat pe ATM-ul Robocoin poate fi accesat si online, la adresa https://wallet.robocoin.com. Prima data cand va accesati contul online dati click pe “Enroll Today”. Selectati tara in care este inregistrat numarul de telefon mobil folosit la crearea contului, introduceti numarul de telefon fara prima cifra (0) si codul dumneavoastra pin si faceti click pe “Verify Identity”; Robocoin va va transmite un SMS cu un cod de securitate care trebuie introdus in campul specificat. Ulterior, veti introduce o adresa de email valida si o parola. Odata finalizat contul, cand veti dori sa il accesati online, o veti putea face folosind adresa de email si parola.

B. Tranzactionarea pe ATM:

 • Intrati in cont – click pe “Sign In”, introduceti numarul de telefon utilizat la crearea contului, codul pin personal si codul de securitate trimis prin SMS de Robocoin.
 • Selectati activitatea dorita; contul se deschide initial in fereastra “Deposit/ Buy bitcoin” (cumpara XBT) – daca doriti un alt tip de tranzactie, selectati din meniul din partea superioara a ecranului una dintre celelalte 3 optiuni: “Withdraw/ Sell bitcoin” (vinde XBT), “Send” (trimite XBT) sau “Receive” (primeste XBT).
  • pentru a cumpara XBT accesati meniul “Deposit/ Buy bitcoin” (cumpara XBT) si introduceti bancnotele, una cate una, in receptorul de bancnote semnalizat cu luminite verzi; ATM-ul accepta orice tip de bancnota RON; pe ecran se va actualiza suma in lei depusa si XBT achizitionati; cand doriti finalizarea tranzactiei faceti click pe “Finish”; daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “Logout”.
  • pentru a vinde XBT accesati meniul “Withdraw/ Sell bitcoin” (vinde XBT) si selectati, cu ajutorul butoanelor tactile +50/ +100/ -50/ -100, valoarea in RON pe care doriti sa o obtineti de la ATM, in limita soldului disponibil, afisat in partea superioara a ecranului. ATM-ul poate emite doar aceste doua tipuri de bancnote (50 RON si 100 RON). Exista o limita maxima de tranzactionare stabilita de operator, pe cont si pe zi, afisata in partea de jos a ecranului (“Transaction limit”). Ocazional, aceasta limita poate fi mai mica, indicand lipsa temporara de numerar in ATM. Daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “Logout”.
  • pentru a trimite XBT la o alta adresa selectati “Send” (trimite XBT) din meniul afisat in partea superioara a ecranului, scanati codul QR al adresei de destinatie la camera frontala a ATM-ului, setati valoarea XBT pe care doriti sa o trimiteti si dati click pe butonul “Send”. Daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “Logout”.
  • pentru a primi XBT in contul dumneavoastra dintr-un alt portofel selectati “Receive” (primeste XBT) din meniul afisat in partea superioara a ecranului – se va afisa un cod QR cu adresa la care trebuie trimisi XBT pentru a va alimenta contul. Daca nu mai doriti sa efectuati alte operatiuni, faceti click pe “Logout”.

 

Pentru vanzare BTC – cu smartphone cititor de QR

 1. Selecteaza “Sell bitcoin”
 2. Selecteaza numarul de BTC pe care doresti sa ii vinzi
 • click pe +50 sau pe +100 pana cand ajungi la valoarea dorita; daca ai depasit aceasta valoare, click pe -50 sau -100. Valoarea vanduta, exprimata in BTC, trebuie sa fie mai mica sau cel mult egala cu cea existenta in portofel la momentul tranzactiei. Valoarea maxima este de 2.000 RON/ tranzactie, iar valoarea minima este de 50 RON.  Se accepta orice valoare intre aceste doua limite, care este divizibila la 50.
 • click “Next” – vei primi un “Bitcoin Sale Ticket” cu sumele in RON si BTC, adresa de destinatie a BTC vanduti si un Redeem Code
 1. Scaneaza cu telefonul codul QR afisat pe ecran si trimite banii la adresa respectiva in maxim o ora
 1. Asteapta confirmarea tranzactiei in retea – poate dura  cateva zeci de minute!
 2. Selecteaza “Redeem ticket” in maxim 7 zile
 3. Scaneaza codul QR de pe tichetul obtinut anterior
 4. Selecteaza “Withdraw”

Pentru cumparare BTC – cu smartphone cititor de QR

 1. Selecteaza “Buy bitcoin”
 2. Scaneaza codul QR al portofelului tau
 3. Introdu bancnotele in ATM (orice bancnota intre 1 RON si 500 RON)
 4. Click “Finish”

Pentru cumparare BTC – fara smartphone cititor de QR

 1. Selecteaza “Buy bitcoin”
 2. Solicita generarea unui portofel
 3. Introdu bancnotele in ATM (orice bancnota intre 1 RON si 500 RON)
 4. Click “Finish”
 5. Importa, in portofelul de acasa, adresa de pe Bitcoin Purchase Ticket

33 responses to Ghid Robocoin ATM

 1. Stiu ca exista un timp pentru ca o tranzactie sa fie confirmata. Odata ce am introdus suma de bani tranzactia este instantanee? Care este suma maxima?

  • Buna ziua,
   Da, tranzactia se considera efectuata imediat dupa introducerea bancnotelor in ATM. Suma maxima pentru o tranzactie este de 2.000 RON.

 2. Mi se pare complicat la vanzare deoarece presupune sa ai un laptop si o conexiune wifi.

  • Buna ziua,
   Nu e nevoie de laptop, ci doar de un smartphone si o aplicatie (gratuita) de portofel, iar la sediul nostru gasiti si WiFi 🙂

 3. Daca trebuie sa astept la bancomat cateva zeci de minute pentru procesarea tranzactiei si intre timp mai vine cineva sa faca o tranzactie de unde stiu eu ca tranzactia finalizata este a mea si nu a respectivului?

  • Buna ziua,
   La fiecare tranzactie se primeste un bon, iar ATM-ul proceseaza totul in ordine cronologica.

 4. Imi place lumea cripto si bitcoin dar cu scaderea asta a valorii BTC ma intreb daca exista cerere si daca se fac tranzactii destule prin aparatul dvs. Pacat ca e doar in capitala, eu chiar l-as folosi daca ar fi unul in Tirgul Iesilor 🙂
  Succes si sanatate!

 5. Ar trebui pus un anunt mare ca trebuie sa ne prezentam cu buletinu, ca sa nu ne trezim ca prosti ca ni se cere buletinu

 6. Iti trebuie ceva buletin sau altceva?
  Daca nu am smartphone cum fac cu laptoptul?

 7. Buna,

  Daca nu ai nici un act de indentitate nu se pot scoate bani?

 8. ATENTIE ORI CE VINZARE CUMPARARE DE BITCOIN LA ATM NECESITA UN ACT DE IDENTITATE

 9. Sunt foarte dezamagit de serviciile voastre. Am vrut sa vand 1BTC si nu am avut cum pentru ca aveam nr de telefon in reteaua Digi… nu-i tocmai problema mea ca nu puteti trimite SMS de confirmare pe reteaua Digi. Pe langa asta am inteles ca trebuia oricum sa astept 6 confirmari… sunt de parere ca e de ajuns o singura confirmare, nu poate da nimeni undo sau sa faca double spend.
  Imi pare rau ca m-am bazat pe un serviciu de care nu am putut sa ma folosesc chiar si cu un procent (urias) de 7%.

  • Doar prima data ai nevoie sa astepti la ATM dupa 6 confirmari. Dupa aceea ai wallet la robocoin si poti transfera moneda inainte sa ajungi la atm si totul este instant apoi.

 10. btc il poti scoate instant prin okpay daca ai card la ei

 11. Pentru a vinde bitcoin banuiesc ca se genereaza o adresa pentru fiecare cont pe care noi trebuie sa trimitem de pe adresa “noastra” suma pe care vrem sa o retragem nu? Si daca vrem sa cumparam bitcoin…introducem banii , bitcoin este trimis catre adresa de bitcoin din atm, iar apoi daca vrem sa facem o plata directa sau sa transferam bitcoin pe alta adresa banuiesc ca este posibil?

  • Buna ziua,

   Da, puteti transfera BTC din portofelul de pe ATM la o alta adresa direct de la ATM sau online, de pe un calculator cu acces la internet, in orice moment.

 12. Buna ziua doresc sa fac si eu un transfer in valoare de 500 ron mai exact 0.5 bitcoin.
  Eu trebuie sa fac acest transfer catre alt cont.
  Mi-am facut cont pt robocoin online.
  intrebare:
  1 De la bancomatul robocoin pot transfera catre un alt cont de bitcoin?
  2 Daca contul este caut online imi mai trebuie buletinul?Pot veni la bancomat cu o copie de buletin?
  Mulrumesc si astept un raspuns cat se poate de repede.

  • Buna ziua,
   V-am raspuns pe email – va rugam sa verificati si folderul Spam.

  • Păi e simplu! Sau ar trebui să fie, dacă ai priceput despre ce e vorba!

   Dacă ai cei 0,5 BTC într-o adresă bitcoin nu trebuie decît să îi transferi|trimiți la o altă adresă bitcoin aflată în « proprietatea » destinatarului

   Pentru a putea face asta evident trebuie să îi ceri o adresă bitcoin unde să îi trimiți banii

   Exact cum transferi electronic banii direct dintr-un cont bancar în altul, doar că mai repede

   Nu e nimic complicat, mai dificil e cînd acesta, destinatarul, va dori să își vîndă cei 0,5 BTC în RON pe care evident că îi va avea la final depuși tot într-un cont bancar

   Mai complicat pentru că cei 500 RON=0,5 BTC de azi, mîine sau peste o lună ar putea fi 499 RON sau 400 RON!

   Sau … 500 RON!

 13. crina said on May 3, 2015

  si unde aveti sediul?

  • Buna ziua. Ne puteti gasi la sediul nostru din Strada Patriei, numarul 2, sector 3, Bucuresti. Acesta este situat in zona Piata Unirii.

 14. Mi se pare mult prea complicat felul în care îți creezi un cont la robocoin, poză, certificate electronice doar ca să ai acces la o adresă bitcoin gestionată de o terță parte, adică ăia de la robocoin, adică mult mai nesigură decît cea pe care o creezi și o gestionezi pe calculatorul de acasă ( cam cum ți-ai gestiona electronic contul bancar de la un internet cafe )

  E mult mai simplă varianta oferită de ZebraPay, doar introduci adresa bitcoin unde vrei să trimiți banii și bagi bancnotele în aparat!

 15. Buna seara,

  Daca imi creez un cont la bancomat, si vreau sa retrag 1 btc in ron, primesc banii instant?
  In cazul in care detin mai multi Btc si vin la sediul dumneavoastra sa ii vand, plata este posibila doar prin transfer bancar? (Cu noile legi implementate, trebuie sa specifici provenienta banilor si ale prostii de genul, daca eu detin de ex o firma de hosting si primesc plata prin btc, mi-ar fi greu sa explic pe acea foaie provenienta banilor)
  Daca in contul creeat la dumneavoastra depun 10 btc, (banuiesc ca primesc o adresa pe care pot trimite btc) pot retrage pe fiecare zi din bancomat? Sau trebuie sa trimit o suma fixa pe care sa o si retrag ? Care este limita in ron pe care o pot retrage pe zi dintr-un cont ? Va multumesc !

 16. Pot cumpara Bitcoin prin sms?

 17. Care e smecheria cu poza si cu poza buletinului, am cumparat btc din spania si anglia de la atm-uri si nu mi-a cerut nici un act, nimic.
  Tot ce am avut de facut a fost sa scanez sau sa scriu adresa de bitcoin, valoarea dorit si apoi sa introduc banii!!!

  Ce cacat e cu pozele si scanurile astea?????

  Mersi

 18. Salutari catre George si intreaga echipa. Ar fi de dorit sa studiati produsul urmator http://www.generalbytes.com/robocoin/ .Este foarte proabil sa va creasca volumul clientilor care doresc sa vanda sau sa cumpere BTC prin ATM odata ce nu vor fi obligati sa se inregistreze si sa se legitimeze (asemenea infractorilor) atunci cand tranzactioneaza o suma oricat de mica. Succes in continuare si “keep up the good work”!

 19. Salut! Am incercat sa imi fac cont online si nu-mi poate trimtie sms-ul de confirmare pe un nr de vodafone. “Unable to send an SMS to the provided phone number”. In ce format trebuie scris telefonul? Le-am incercat pe toate: 004072xxxxxxx, 4072xxxxxxx, 072xxxxxxx. E de la mine sau de la voi? 🙂

  • Salut, Marius,

   Numarul de telefon, pe ATM, se scrie in formatul 072xxx… sau 72xxx…; daca ai incercat una dintre aceste variante si nu a mers, inseamna ca nu e de la tine si nici de la noi 🙂 – e “de la ei” (furnizorii de SMS). Se mai intampla, uneori, sa vina mesajele cu intarziere, dar vin – de regula, in 10 secunde.

 20. Exist terminale zebrapay in Iasi de la care sa pot cumpara bitcoin?Eu am cautat la cateva si nu era aceasta optiune.

 21. Cine imi poate spune si mie cu ce anume POS-uri pot sa operez in cazul unui magazin fizic si unde pot sa gasesc scriptul de implementare pentru introducerea lui in pagina web ca modalitate de plata.
  Multumesc frumos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *