Under the Microscope: Concluzii cu privire la costurile Bitcoin

20 iulie 2014 bitcoin

Articol scris de Wu Mihu

Hass McCook este un inginer autorizat și proaspăt entuziasmat și înclinat spre Oxford MBA. El a cercetat Bitcoin în ultimele câteva luni și a aderat recent la sistemele de bani ale consiliu consultativ al Fundației Lifeboat.

Această ultimă tranșă care face parte din seria celor cinci, evaluează sustenabilitatea relativă a rețelei Bitcoin împotriva costurilor de producție de aur, tipărirea și baterea monedei fizice și moștenirea sistemului bancar.

1

Under the Microscope a urmărit să privească cu un ochi critic peste impactul social, de mediu dar și economic al modului în care se desfășoară tranzacțiile în prezent dar și transferul de bogății, fie prin sistemele vechi, cum ar fi prin aur și valută discreționară, sau prin cele criptografice digitale noi.

Seria a încercat, de asemenea, să ofere cititorilor o idee mai clară a impactului uman și al celui de mediu asociat atât cu actualel siteme monetare, cât și cu sistemele monetare viitoare, și să le permită să tragă propriile concluzii cu privire la sustenabilitatea relativă a sistemelor vechi și noi, când sunt privite de la o abordare holistică cum ar fi „abordarea triple-bottom-line „.

Deși nu este în mod obligatoriu corect să începi să compari Bitcoin cu moștenirea întregului sistem bancar , există o îndoială în comunitate cu privire la impactul moștenirii sistemului bancar, și astfel, a fost cuantificat pentru completare.

2

3

Ar trebui remarcat faptul că singurul lucru implicat în mineritul de Bitcoin este consumul de energie electrică, și, că lumea se îndreaptă spre energie curată și regenerabilă, iar Bitcoin va avea chiar un impact mai redus asupra mediului (a se vedea Legile Koomey lui și lui Moore). Există, de asemenea, posibilitatea mult mai mare pentru îmbunătățirea eficienței energetice în circuite integrate și de calcul decât există în reciclarea aurului.

4

După cum se poate vedea în mod concludent, impactul relativ al rețelei Bitcoin nu esre înregistrat pe radarul de monede discreționare iar sistemele monetare bazate pe aur, reprezentând un impact de mediu relativ foarte conservator de peste 0,13%, și un impact economic relativ sub 0,04%. Atunci când se consideră Legea lui Koomey, ne putem aștepta la energie / GH pentru a continua la jumătatea fiecăror 18 luni până în 2048.

Acest lucru înseamnă că ne putem aștepta la industria noastră actuală cel mai bun randament de 0.733 W / GH pentru a ajunge la .0000000873804 W / GH. Astfel – academicieni din fotolii notează – în cazul în care scala Bitcoin ajunge de un milion de ori la dimensiunea actuală și este liderul de piață în următorii 30 de ani, impactul său asupra mediului va fi în continuare nesemnificativ în comparație cu sistemele existente.

Atunci când se analizează Legea lui Moore, ne putem aștepta la $ / GH pentru a continua la fiecare jumătate de 18 luni cel puțin până în 2020. Când luăm în considerare apariția de energie din surse regenerabile descentralizate fără emisii, ne putem aștepta la tCO2/GH, și, eventual, chiar $ / kWh, să tindă spre zero.

Cele mai agile și dinamice companii de Bitcoin putea beneficia de aceste tendințe, dar furnizorii tradiționali slabi, inerți și gravați peste sarcini pur și simplu nu sunt în stare. Pe măsură ce timpul trece, Bitcoin devine o monedă din ce în ce mai durabilă, în timp ce sistemele vechi continuă să se umfle de la an la an.

Nu există externalități sociale negative ca urmare a proliferării Bitcoin, iar orice spălare de bani și umbră a relațiilor economie care se petrec în prezent pe rețeauă se vor reduce drastic, în măsura în care crește și adoptarea reglementărilor firmele de pe rampele de on-și-off în economia Bitcoin.

Roma nu a fost construită într-o zi, iar spațiul cripto-monedelor va avea nevoie de timp pentru a evolua și pentru a se asigura că problemele cu care se confruntă și care au fost create de sistemele noastre monetare nu continuă să ne afecteze în secolul următor și după acesta.

S-a demonstrat că frauda instituțională este o problemă sistemică a omului, și nu a sistemele monetare. Cu toate acestea, frauda tranzacțională este numai o problemă în sistemele moștenite datorită infailibilității faptului că 2 + 2 va fi egal întotdeauna cu 4.

Deși acest document a evitat toate dezbaterile ideologice și filosofice din jurul Bitcoin, ceea ce este clar este că argumentul Bitcoin este sistemul monetar superioar – de la beneficiile și de protecție pe care le oferă comercianților și consumatorilor, în lipsa relativă de impact negativ pe care îl are pe planetă și umanitatea noastră, în general – este unul puternic.

Lumea este în prezent schilodită de mai multe probleme, iar rasa umană se confruntă cu mai multe amenințări existențiale, cum ar fi schimbările climatice, îmbătrânirea populației la nivel mondial criza demografică și bogăția, însă și inegalitatea veniturilor.

De asemenea, este inacceptabil ca  în anul 2014 să existe zeci de milioane de oameni forțați încă să muncească, iar sistemele monetare actuale sunt oarecum responsabile pentru majoritatea lucrurilor rele sociale aduse de corupție, spălarea de bani și piața neagră.

Pentru cei care sunt dispuși să își susțină principii și morala, a propriilor bani, ecosistemul Bitcoin le oferă posibilitatea din punct de vedere social să beneficieze de cetățenii globale ecologice și economice, de a alege să nu mai participe la sistemul monetar moștenit care este fragil și putred, și în mod voluntar să participe în aer liber la minunatul ecosistem Bitcoin.

Datorită mai multor beneficii și a povarei reduse semnificativ pe planetă dar și în societatea noastră, există un anumit sentiment de inevitabil despre monede digitale, fie că este Bitcoin sau o altă monedă de viitor, care se dovedește a fi chiar mai durabilă și benefică pentru omenire.

 

 

Sursa: coindesk

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV