Western Union experimenteaza cu tehnologia Ripple xRapid

23 februarie 2018 transfer bani

Articol scris de Cristina Dinica

Western Union a confirmat oficial faptul ca experimenteaza cu tehnologia Ripple xRapid. Vestea este una buna pentru ambele companii, deoarece conduce la taxe mai mici atat pentru utilizatori, cat si pentru furnizorii de servicii.

Dupa mai mult de o luna de speculatii, compania de transferuri de bani a declarat ca evalueaza reteaua Blockchain si testeaza tranzactiile in colaborare cu Ripple, start up-ul din San Francisco din spatele cryptomonedei cu acelasi nume. Ripple urmareste sa colaboreze cu banci si cu alti furnizori de servicii financiare, ceea ce contrasteaza cu ideea cryptomonedelor descentralizate. Chiar si asa, majoritatea oamenilor recunosc ca XRP are potential, iar Western Union experimenteaza oficial solutia xRapid a Ripple.

western-union-ripple-xrp

Am testat diferite produse cu Western Union in ultima perioada. Suntem incantati de munca noastra in ceea ce priveste o implementare xRapid, care foloseste XRP in fluxurile de plata”, a transmis un reprezentant Ripple intr-un comunicat catre Bloomberg News.

Zvonuri despre o colaborare existau de acum cateva saptamani, insa nu au fost confirmate oficial pana acum, cand Westen Union a anuntat public ca testeaza solutia xRapid pentru lichiditati cu costuri reduse. Este de remarcat si faptul ca anuntul vine dupa cel facut de MoneyGram la inceputul anului, conform caruia au obtinut beneficii din serviciile de transfer folosind xRapid si XRP.

Capacitatea de a deconta platile interne si internationale in cateva secunde, cu taxe mici sau fara taxe, este, in mod evident, de mare interes pentru Western Union, unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de transfer de bani din lume. Momentan nu s-a stabilit daca va avea loc o colaborare ca urmare a testarii Western Union in ceea ce priveste Ripple. Tehnologia xRapid are multiple beneficii si ramane de vazut ce impact va avea asupra sistemului financiar global. Tehnologia pare sa fie una eficienta din punct de vedere al costurilor si, de asemenea, scalabila, ceea ce reprezinta adevarate avantaje pentru furnizorii de servicii.

Ripple-MAS-ITI

Surse : https://www.newexpressnews.com/when-will-western-union-finish-its-ripple-tests/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-13/western-union-says-it-s-testing-transactions-with-ripple

https://themerkle.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *