Georgia – alt stat american care va accepta crypto la taxe si impozite

26 februarie 2018 accepta bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Statul american Georgia este urmatorul care ar putea accepta cryptomonede ca forma de plata valabila pentru taxe si impozite, conform unui proiect de lege propus saptamana trecuta. Doi senatori americani au propus un proiect de lege care sa permita cetatenilor sa isi plateasca obligatiile fiscale cu Bitcoin, marcand cea de-a doua initiativa legislativa de acest gen de la inceputul anului.

Proiectul de lege 464 al senatorilor republicani Joshua McKoon si Michael Williams propune “acceptarea ca metoda de plata valabila pentru taxe de licenta si impozite a oricarei cryptomonede care foloseste un sistem electronic peer-to-peer, inclusiv, dar nu limitandu-se la Bitcoin”. Proiectul de lege prevede ca odata ce platile vor fi primite, autoritatile vor converti cryptomonedele in dolari americani intr-o perioada ce nu va depasi 24 de ore.

Bitcoin-Dollar

Noua legislatie vine pe fondul masurilor luate la inceputul lunii in statul Arizona, unde senatorii au votat proiectul de lege si l-au trimis mai departe spre votare la Camera Reprezentantilor. Daca se va vota adoptarea legii, rezidentii vor avea posibilitatea de a plati taxele cu cryptomonede, iar Arizona va fi primul stat american care va accepta plata cu “Bitcoin, Litecoin sau orice alta cryptomoneda recunoscuta de Departamentul de Stat, bazata pe sistemul electronic peer-to-peer” pana in anul 2020. Si proiectul de lege din Arizona prevede convertirea crypto in dolari americani in maxim 24 ore.

De asemenea, statul Wyoming a introdus recent o legislatie care ar scuti cryptomonedele de impozitare. Proiectul de lege SF0111 initiat de republicanii Ogden Driskill, Tara Nethercott, Tyler Lindholm, David Miller, Jared Olsen si democratul Chris Rothfuss propune ca anumite “elemente intangibile”, printre care si monedele virtuale sa se califice pentru scutirea de impozitele pe proprietate.

Sursa: https://www.coindesk.com/georgia-us-state-consider-bitcoin-tax-payments/

https://cointelegraph.com/news/wyoming-introduces-new-bill-to-exempt-crypto-from-property-taxation

http://www.coinoshi.com/

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *