Cea mai mare banca din Brazilia si America Latina va utiliza Ripple

27 februarie 2018 transfer bani

Articol scris de Cristina Dinica

Ripple, compania cu sediul in San Francisco, a declarat recent ca cea mai mare banca din America Latina, dupa valoarea de piata, se numara printre clientii noi care se alatura retelei internationale de transfer de bani. Echipa Ripple a dezvaluit ca Itaú Unibanco, cea mai mare banca din Brazilia si America Latina, va utiliza sistemul xCurrent al Ripple pentru a procesa platile transfrontaliere.

In urmatoarele luni, Itaú Unibanco va utiliza sistemul Ripple xCurrent pentru a realiza plati intre furnizorii de servicii financiare internationale. Printre noii clienti Ripple se numara si InstaReM – un important furnizor de servicii de plati cu sediul in Singapore si IndusInd – o banca comerciala indiana.

Ripple

Patrick Griffin, Vicepresedintele Ripple, a subliniat necesitatea unei solutii Blockchain, cum ar fi Ripple, in industria de remitere de bani si plati globale, in special pentru intreprinderile si consumatorii din pietele in curs de dezvoltare. Griffin considera ca tehnologia Blockchain poate facilita procesul pentru persoanele care trimit bani din strainatate in tarile lor de origine, in special pentru lucratorii expatriati si pentru companiile internationale.

Problema platilor este o problema globala, dar impactul sau negativ afecteaza in mod disproportionat pietele in curs de dezvoltare. Indiferent daca este un profesor in SUA care trimite bani acasa la familia sa din Brazilia sau un proprietar al unei mici afaceri din India care incearca sa mute bani pentru a deschide un al doilea magazin intr-o alta tara, este imperativ sa conectam institutiile financiare mondiale intr-un sistem de plati care functioneaza in favoarea clientilor, nu impotriva lor”, a spus Griffin.

Asa cum anuntam intr-un articol anterior, Western Union a confirmat oficial faptul ca experimenteaza cu tehnologia Ripple xRapid, iar MoneyGram a anuntat ca au obtinut beneficii din serviciile de transfer folosind xRapid si XRP. Ripple doreste sa semneze parteneriate cu unii dintre cei mai mari furnizori de servicii de plati, atat in Statele Unite, cat si in alte piete. Scopul este acela de a permite persoanelor fizice sa trimta sau sa primeasca plati mici sau mari, cu costuri reduse, prin intermediul Blockchain.

Sursa: https://www.ccn.com/brazil-and-latin-americas-largest-bank-will-use-ripple-to-process-payments/

https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-02-21/ripple-adds-top-latin-america-bank-to-its-cash-transfer-network

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole recente

Trade – Activarea Contului

Aparitii TV