Cursuri despre cryptomonede in oferta universitatilor

19 februarie 2018 bitcoin, blockchain

Articol scris de Cristina Dinica

In oferta universitatilor de top din Statele Unite – inclusiv Universitatea din California Berkeley Institutul de Tehnologie Massachusetts (MIT), Carnegie Mellon, Duke si Cornell, se regasesc cursuri despre cryptomonede si tehnologia Blockchain. Independent de evolutia pietei, interesul a continuat sa creasca in ultimii cativa ani in randul studentilor americani.

Primele cursuri au fost sustinute de profesorul de drept si business David Yermac, de la Universitatea New York, in anul 2014. Cursurile au fost atat de apreciate incat facultatea a fost nevoita sa creasca numarul limita de studenti care puteau participa, iar salile de curs au fost inlocuite cu unele mai incapatoare.

NYU-crypto-class

Blockchain, Cryptoeconomie si viitorul Tehnologiei, Bussiness-ului si Dreptului” este unul dintre cele mai populare cursuri ce au loc la Universitatea din California, Berkeley, atat de apreciat incat 3 departamente diferite sunt implicate pentru ca studentii interesati sa poata participa.

In mod evident, syllabus-ul nu este unul fix, ci se adapteaza pe masura ce tehnologia si piata evolueaza. Tocmai pentru ca domeniul este unul in continua dezvoltare, Greg La Blanc, profesor universitar la Berkeley, spune ca studentii trebuie sa ii ierte pe profesori in cazul in care uneori transmit informatii gresite sau care nu mai sunt de actualitate.

Platforma online Coursera a fost fondata de profesorii Andrew Ng si Daphne Koller de la Stanford, iar numarul total de utilizatori inregistrati este 28 milioane. Acum, al cincilea cel mai popular curs de pe Coursera este cel referitor la cryptomonede, creat de Arvind Narayanan, profesor la Princeton.

In timp ce cursul Bitcoin a scazut de la maximul atins in luna decembrie a anului trecut, interesul in ceea ce priveste piata cryptomonedelor nu pare sa scada in randul studentilor universitatilor de elita din Statele Unite. Numeroasele cursuri care au loc demonstreaza faptul ca nu doar pretul este cel care a atras atentia studentilor si profesorilor, ci tehnologia din spate.

Atat profesorii, cat si studentii considera ca, dincolo de posibilitatile academice, cunoasterea tehnologiei Blockchain a devenit un avantaj pe piata muncii. Site-ul Crypto Jobs List este dedicat celor care ofera sau cauta job-uri in acest domeniu, iar cursurile referitoare la Bitcoin, Ethereum, altcoin si tehnologia Blockchain constituie un veritabil avantaj.

Sursa: https://www.nytimes.com/2018/02/08/technology/cryptocurrencies-come-to-campus.html?smid=tw-nytimes&smtyp=cur

https://www.newsbtc.com/2018/02/09/students-pack-classes-on-cryptocurrency/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *