Doi antreprenori vand apartamente de lux in Dubai folosind Bitcoin

13 februarie 2018 accepta bitcoin, bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Doi antreprenori vand apartamente de lux in Dubai folosind Bitcoin, dupa ce lucrarile la ansamblul de lux Aston Plaza Residences din Dubai au inceput in luna septembrie a anului trecut, urmand sa fie finalizate in 2020.  Costul aproximativ al proiectului din apropierea Palm Jumeirah, faimosul arhipelag artificial, este de 325 milioane de dolari. Cele doua turnuri rezidentiale, cu 40 etaje fiecare, se intind pe o suprafata totala de peste 223.000 metri patrati.

La lansarea proiectului, Michelle Mone si Douglas Barrowman, doi antreprenori din UK, au anuntat ca 150 din cele 1.300 de apartamente ale proiectului – ce include si un mall, vor fi vandute pentru Bitcoin, cursul fiind calculat in functie de valoarea btc la orice moment dat.

Acestia au confirmat recent ca 50 de apartamente au fost vandute deja, adaugand ca anumiti clienti au cumparat cate doua apartamente. O persoana a carei identitate nu a fost facuta publica a cumparat 10 apartamente. La momentul editarii articolului mai erau disponibile studiouri cu preturi incepand de la 14.93 btc, 2 camere de la 25.55 btc si 3 camere de la 38.48 btc.

aston-plaza-bitcoin

Michelle Mone, antreprenor, baroneasa si parlamentar, considera ca este primul proiect major care permite plata in cryptomonede si este mandra ca face parte din echipa. Firma sa – Michelle Mone Interiors este responsabila de constructia principalelor pasarele si a zonelor de receptie. Aceasta crede ca Bitcoin este moneda viitorului: “Totul este inregistrat si transparent. Facand parte din parlament si fiind baroneasa, nu m-as fi implicat daca era o industrie necurata”.

De asemenea, Mone contesta comentariile conform carora vanzarile in btc ar fi o strategie de marketing. “Nu este o smecherie. Acesti oameni vor sa cumpere ceva cu Bitcoinul lor. Pot cumpara un studio, un apartament cu 2 camere, un apartament cu 3 camere. Se pot conecta si cumpara apartamentul in cateva minute”.

Fie ca este sau nu o strategie de marketing, cert este ca ideea dezvoltatorilor este una de succes: 50 dintre cele 150 de apartamente pus in vanzare pentru Btc au fost deja vandute din septembrie pana acum, cu aproape 2 ani inainte de termenul de finalizare.

 

Sursa: https://astonplazacrypto.com/residences/pricing/

https://cointelegraph.com/news/a-pair-of-british-entrepreneurs-sold-50-luxury-flats-for-bitcoin-in-dubai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *