Revista Forbes publica primul top al celor mai bogati – in crypto

9 februarie 2018 bitcoin

Articol scris de Cristina Dinica

Editura americana Forbes, cunoscuta in primul rand datorita revistei cu acelasi nume care publica prestigioasele topuri ale celor mai de succes oameni, a publicat pentru prima oara lista celor mai bogati oameni din lume – in cryptomonede. Revista Forbes este binecunoscuta pentru topurile anuale Lista Miliardarilor (cei mai bogati 100 de oameni ai planetei), Forbes 400 (cei mai bogati 400 de americani) si Forbes Global 2000 (cele mai mari companii din lume).

images

In general, realizarea topurilor Forbes este o sarcina simplu de realizat. Cryptomonedele sunt, prin definitie, un sistem de plati descentralizat, nascut in afara sistemului financiar global, ceea ce a facut calcularea averilor acestor investitori un proces mai dificil de aceasta data. Mai mult decat atat, spre deosebire de topurile clasice realizate de revista Forbes, acesta nu se bazeaza pe sume fixe, iar valorile nete ale celor care apar sunt listate pe intervale calculate in functie de “sumele de crypto detinute (putini au oferit dovezi in acest sens) si profit obtinut dupa calcularea taxelor aferente tranzactionarii”.

Jeff Kauflin, autor la Forbes, considera ca cei care trazactioneaza cryptomonede “traiesc intr-un mediu ciudat care imbina secretomania la limita paranoiei cu afisajul ostentativ” si deci Forbes recunoaste ca ar fi putut lasa pe cineva afara din lista. Printre cei care nu si-au gasit locul in topul Forbes se numara Charlie Lee, fondatorul Litecoin, investitorul Bitcoin Roger Ver si Nick Szabo, criptograf recunoscut pentru cercetarile sale in ceea ce priveste cryptomonedele.

Cei 19 “cei mai bogati in cryptomonede” care au intrat in top au acumulat fiecare peste 350 de milioane de dolari si sunt impartiti de Forbes in 5 categorii: idealisti, constructori, oportunisti, jucatori de infrastructura si investitori. Indiferent de categoria din care fac parte, un lucru iese in evidenta: varsta medie a celor mai bogati in crypto este de 42 ani, fata de 67 ani – varsta medie a celor din Forbes 400.

maxresdefault (1)

sursa: https://www.forbes.com/richest-in-cryptocurrency/#52790be01d49
https://cointelegraph.com/news

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *