Bitcoin la 1 milion $ până în 2020: McAfee dublează pariul

8 februarie 2018 bitcoin

Articol scris de Constantin R

John McAfee, a cărui faimă există datorită companiei de software pe care a înființat-o la sfârșitul anilor 1980, a revenit pe Twitter în 2 februarie 2018, pentru a reafirma faptul că este foarte optimist privind cursul bitcoin. Într-o încercare de a anticipa prețul Bitcoin la sfârșitul acestui deceniu, McAfee a declarat anterior că va ajunge la „500.000 dolari până la sfârșitul anului 2020”. În noiembrie 2017, el a scris că criptomoneda a accelerat mult mai repede decât se aștepta, determinându-l în schimb să ridice predicția la 1 milion de dolari.

John McAfee Bitcoin

Previziunea lui McAfee despre Bitcoin  nu este tot ceea ce a declarat în tweet-urile sale. El a susținut că, dacă Bitcoin nu atinge cursul estimat de el până la sfârșitul anului 2020, „isi va manca p**a in direct la televiziunea națională.” Deși în mod evident este aproape imposibil ca orice rețea de televiziune să permită o astfel de demonstrație in direct, McAfee încearcă probabil să insufle mai multă încredere în predicția sa. Acestea fiind spuse, majoritatea oamenilor, inclusiv unii foarte pasionați de criptomonede, au luat in ras afirmațiile sale îndrăznețe.

Potrivit lui McAfee, „modelul său de predicție” a avut o prognoză pentru „Bitcoin„, sa ajunga doar la 5.000 de dolari până la sfârșitul anului 2017. Realitatea, totuși, a fost destul de deviată de modelul său, moneda digitală fiind la un vârf aproape de 20.000 de dolari în decembrie 2017. Bitcoin, împreună cu întreaga piață de criptomonede, a înregistrat o scădere constantă de la atingerea acelui vârf, cu un plafon cumulat al pieței cu cel puțin 40% mai mic decât în urmă cu o lună, cel puțin la momentul de scriere a acestui articol, două luni mai târziu. Firește, acest lucru i-a determinat pe oameni să pună la îndoială profeția lui McAfee pentru viitor. Dacă ar fi trebuit să atingă un milion de dolari până în 2020, ar trebui să se aprecieze de o sută de ori de la evaluarea curentă.

John McAfee și-a încheiat recent rolul de vizionar principal al securității informatice la MGT Capital Investments. Compania nu numai că deține o participație semnificativă în industria de minerit de bitcoin, dar a lucrat și cu tehnologie de tip blockchain pentru a dezvolta produse legate de securitate.

Interesant este faptul că McAfee a fost un susținător destul de puternic al splituiri (forkului) Bitcoin Cash (BCH). El a făcut chiar aluzie la cele două criptomonede care ar putea să se lupte pentru poziția de top cândva în viitor. Cei mai mulți susținători Bitcoin Cash cred că Bitcoinul original este prea aglomerat și inutilizabil ca monedă sau înlocuitor de numerar, ceea ce necesită splituirea. McAfee crede nu numai că BCH este un posibil sistem de plăți pe bază de numerar, ci și că poate detrona Bitcoin drept criptomoneda de facto. Acestea fiind spuse, surprinzator viziunea sa privind BCH nu pune in pericol pe cea in care bitcoinul ajunge la 1 milion de dolari in urmatorii doi ani.

Rămâne de văzut dacă Bitcoin își va relua din nou pașii catre pozitia atinsa în decembrie 2017. În timp ce performanța trecută nu este un indicator al viitorului, este foarte probabil ca întreaga piață crypto digitală să se redreseze mai devreme sau mai târziu ca întotdeauna. Odată ce se întâmplă acest lucru, se poate doar specula dacă cursul exagerat estimat de McAfee este posibil sau nu.

 

2 comments

  1. Sarbu Petre spune:

    Detin 1 moneda Bitcoin si vreau sa o vand unde pot sa fac schimbul si la ce valoare .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *