Weekend-ul a adus vesti bune: Bitcoin a depasit pragul de 3.700 de dolari

11 februarie 2019 bitcoin, pretul bitcoin

Articol scris de Mirona Noru

Weekend-ul a adus vesti bune pentru piata cripto, care are parte de un trend pozitiv (finally) incepand cu vinerea trecuta, cand dupa zile (s-au simtit de parca au fost ani) de volatilitate scazuta, pretul Bitcoin a depasit pentru scurt timp pragul de 3.700 de dolari. Miscarii pozitive li s-au alaturat si alte monede importante, care au avut parte de castiguri semnificative in ultimele zi.

Litecoin (LTC), cea de-a patra criptomoneda conform capitalizarii de piata, a condus la capitol crestere, inregistrand putin peste 40% din pretul de deschidere de 33 $, pentru a atinge un maxim de 47 USD; cea mai ridicata valoare din ultimele trei luni. La momentul redactarii articolului, LTC se tranzactioneaza in jurul valorii de 44,76 $, cu o crestere de 3,15% de la inceputul deschiderii sesiunii de tranzactionare.

Miscarea din weekend-ul trecut a fost sustinuta de un volum de tranzactionare de 1,4 miliarde de dolari, care este cel mai mare din 20 februarie 2018, potrivit Coinmarketcap.

La scurt timp dupa ce Litecoin a preluat conducerea in materie de crestere, au urmat si alte criptomonede bine cunoscute. Astfel s-a declansat ruperea liniei de trend descendent care a inceput in decembrie 2017 (cand s-a atins ATH). In prezent, intreaga economie a activelor digitale este in prezent in valoare de aproximativ 120,5 miliarde de dolari, iar volumul comertului la nivel mondial a crescut cu 20 de miliarde de dolari in ultimele 24 de ore.

Ethereum (ETH) a avut de asemenea o crestere considerabila, inregistrand un castig de 13,5% weekend-ul trecut, iar la momentul redactarii articolului se tranzactioneaza la 121,02%, inregistrand o crestere de 2,8 % in ultimele 24%. Un alt eveniment important este trecerea ETH pe locul 2, luand locul monedei Ripple.

Putem spune astfel ca weekend-ul a fost unul interesant si a adus speranta pentru utilizatorii de criptomonede. Perechea BTC / USD a rupt chiar nivelurile de rezistenta de 3.600 $ și 3.650 $. Un nou nivel anual a fost format la 3.745 de dolari si pretul s-a stabilizat deasupra mediei mobile. Mai tarziu, pretul a inceput cu o corectie negativa si s-a tranzactionat sub nivelurile de 3.700 si 3.650 USD. A fost inregistrata o pauza sub nivelul retragerii Fib de 23,6% din ultimul val, de la valoarea de 3.341 dolari, pana la 3.745 USD.

In prezent, nivelul de 3.580 dolari actioneaza ca un sprijin puternic. Daca exista o pauza negativa, pretul ar putea testa nivelul de rezistenta de 3.550 USD. De asemenea, coincide cu nivelul retragerii Fib 50% din ultimul val, de la valoarea de 3.341 dolari la 3.375 dolari. Mai important, media mobila este pozitionata la 3.525 USD, pentru a actiona ca un suport puternic. In partea de sus, o rezistenta initiala se apropie de nivelul de 3.625 dolari. Exista, de asemenea, o linie de trend-bearish cheie formata cu rezistenta de 3.640 de dolari pe graficul orar al perechii BTC / USD. Perechea ar trebui sa sparga linia de trend si nivelul de $ 3.650 pentru o miscare noua ascendenta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *