Vladimir Putin cere reglementarea crypto pana in luna iulie

8 martie 2018 tranzactionare

Articol scris de Cristina Dinica

Autoritatile ruse intentioneaza sa adopte o noua legislatie pentru legalizarea tranzactiilor crypto. Conform unui raport publicat in ziarul oficial al Parlamentului Rus la inceputul acestei luni, termenul limita pentru aprobarea proiectului de lege este 1 iulie 2018. Acest termen a fost stabilit chiar de presedintele Vladimir Putin.

Vladimir-Putin-cryptomonede

Ministerul a declarat ca se lucreaza la legislatia care va reglementa tranzactiile cu cryptomonede astfel incat legea sa fie adoptata pana in vara acestui an. Proiectul de lege a fost initiat in luna decembrie a anului trecut, iar ulterior au fost adaugate mai multe amendamente. Legislatia reglementeaza crearea, emiterea, stocarea si modul in care se vor desfasura tranzactiile crypto.

Potrivit documentului, cryptomonedele sunt definite ca fiind “un tip de activ financiar digital creat si inregistrat in registrul tranzactiilor digitale de catre participantii la acest registru, in conformitate cu regulile de mentinere a registrului tranzactiilor digitale”.

Aprobarea proiectului de lege va conduce la legalizarea tranzactiilor, cu respectarea anumitor conditii. Cetatenii Rusiei vor putea sa cumpere si sa vanda cryptomonede numai prin intermediul participantilor reglementati pe piata crypto. Documentul clarifica faptul ca rusii au dreptul de tranzactiona pe piata crypto astfel: “Titularii de active financiare digitale au dreptul de a schimba cryptomonede de un tip pentru cryptomonede de alt tip sau pentru ruble, valuta straina si/sau alte proprietati numai prin operatorul de schimb al activelor financiare digitale”.

Conform declaratiilor venite din partea Ministerului, aceasta reglementare va reduce riscul de frauda. Mai mult decat atat, va fi posibila impozitarea tranzactiilor cu cryptomonede, ceea ce va contribui la bugetul de stat. Masura a fost luata atat din considerente financiare, dar si deoarece “tranzactiile cu cryptomonede au devenit atat de raspandite” pe teritoriul Rusiei incat o reglementare era necesara, conform autoritatilor.

Raportul Ministerului a scos in evidenta un alt aspect important, si anume ca nu se va permite ca, in timp, cryptomonedele sa inlocuiasca rubla ruseasca. “Trebuie remarcat faptul ca nu se sugereaza folosirea cryptomonedelor pe teritoriul Federatiei Ruse ca mijloc de plata”, a afirmat ministerul in raportul sau.

Surse: https://news.bitcoin.com/russia-finalizes-federal-law-cryptocurrency-regulation/

https://www.reuters.com/article/us-russia-cryptocurrencies-bill/russia-ready-to-regulate-not-ban-cryptocurrencies-idUSKBN1FE0Y0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *